NRK Meny
Normal

Opdal klar for dansk superliga

– Jeg er veldig glad, sier den tidligere landslagskeeperen.

Håkon Opdal

HAR FÅTT NY KLUBB: Tidligere Brann-keeper Håkon Opdal har skrevet ettårskontrakt med SønderjyskE.

Foto: Kjetil Jordan / NRK

Danske SønderjyskE bekrefter nå at mangeårig Brann-keeper Håkon Opdal har signert en ettårskontrakt med klubben. Avtalen kommer etter at 29-åringen var på prøvespill i Danmark i april.

– Spiller med stor autoritet

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått meg en klubb. Det har tatt litt tid å ordne alt det praktiske. Nå er det uansett i orden, og jeg ser frem til å spille med et lag igjen, sier Opdal til Bergensavisen.

Sportssjef Ole Nielsen i den danske klubben sier at 29-åringen fra Odda gjorde et solid inntrykk da han tidligere i år trente med laget.

– Vi får en rutinert keeper med stor erfaring fra øverste nivå. Håkon er dyktig til å kommunisere med forsvaret og har også sin styrke i feltarbeidet. Vi opplever ham som en spiller med stor autoritet, sier Nielsen til klubbens egen hjemmeside.

Cup- og seriemester for Brann

Den skadeforfulgte keeperen debuterte for Brann allerede i 2002 og er både cupmester (2004) og seriemester (2007). Han har også spilt tolv landskamper for Norge.

Foran 2011-sesongen hentet Brann inn polske Piotr Leciejewski fra Sogndal. Opdal startet sesongen som førstekeeper, men ble etter kort tid satt på benken .

I oktober ble det klart at Brann ikke ville tilby ham ny kontrakt. Brann var likevel interessert i å hente Opdal tilbake til klubben våren 2012, da både Leciejewski og andrekeeper Jørgen Mohus begge var ute med skader.