NRK Meny
Normal

Opdal klar for dansk superliga

– Jeg er veldig glad, sier den tidligere landslagskeeperen.

Håkon Opdal

HAR FÅTT NY KLUBB: Tidligere Brann-keeper Håkon Opdal har skrevet ettårskontrakt med SønderjyskE.

Foto: Kjetil Jordan / NRK

Danske SønderjyskE bekrefter nå at mangeårig Brann-keeper Håkon Opdal har signert en ettårskontrakt med klubben. Avtalen kommer etter at 29-åringen var på prøvespill i Danmark i april.

– Spiller med stor autoritet

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått meg en klubb. Det har tatt litt tid å ordne alt det praktiske. Nå er det uansett i orden, og jeg ser frem til å spille med et lag igjen, sier Opdal til Bergensavisen.

Sportssjef Ole Nielsen i den danske klubben sier at 29-åringen fra Odda gjorde et solid inntrykk da han tidligere i år trente med laget.

– Vi får en rutinert keeper med stor erfaring fra øverste nivå. Håkon er dyktig til å kommunisere med forsvaret og har også sin styrke i feltarbeidet. Vi opplever ham som en spiller med stor autoritet, sier Nielsen til klubbens egen hjemmeside.

Cup- og seriemester for Brann

Den skadeforfulgte keeperen debuterte for Brann allerede i 2002 og er både cupmester (2004) og seriemester (2007). Han har også spilt tolv landskamper for Norge.

Foran 2011-sesongen hentet Brann inn polske Piotr Leciejewski fra Sogndal. Opdal startet sesongen som førstekeeper, men ble etter kort tid satt på benken .

I oktober ble det klart at Brann ikke ville tilby ham ny kontrakt. Brann var likevel interessert i å hente Opdal tilbake til klubben våren 2012, da både Leciejewski og andrekeeper Jørgen Mohus begge var ute med skader.

Siste video

Bilder med tillatelse fra TV2
Hovedfeltet på vei opp Laksebakken under sykkel-VM søndag 24. september
Se innspurten fra U23 rittet - bilder med tillatelse fra TV2