Buprenorfin subutex pakke gutt (2) døde
Foto: Politiet

Gutt (2) døde – foreldre tiltalt

Oppsummert

I oktober 2015 døde en to år gammel gutt i Bergen etter å ha fått i seg Lar-medisinen buprenorfin. Faren (28) og moren (27) er tiltalt for uaktsomt drap.

 • Ønsker ikke fengsel

  Aktor Benedikte Høgseth ber retten dømme foreldrene for å ha vært uaktsomme da sønnen (2) døde av forgiftning, men ønsker ikke at foreldrene skal ilegges straff. – Konsekvensene i denne saken har vært såpass dramatisk for foreldrene at vi har bedt retten om å ikke utmåle straff, sier Høgseth.

 • Nødsamtalen spilles av i retten

  Dag tre i retten begynner med en avspilling av telefonsamtalen mellom moren og AMK-sentralen. På lydfilen kan man høre moren gråte mens hun gir faren instrukser for forsøke livredning på den to år gamle gutten. Hun forklarer at han ikke hadde vært syk, men han hadde hostet mye kvelden før.

 • Viste tegn på forgiftning

  Aktor Benedikte Høgseth viser i retten frem et bilde tatt av toåringen og søsteren klokken 21.58 kvelden før dødsfallet. – Barnelegene ved Haukeland sykehus har vist til tre forhold ved dette bildet: Gutten har en rosa hudfarge, leppene er blekere enn søsterens, som kan tyde på surstoffmangel. Og muskelspenningen kan virke å være mindre enn hos søsteren.

 • – Barnet fikk i seg minst 4 mg

  Sakskyndige Liliana Bachs fra avdelingen for rettsmedisinske fag ved Oslo sykehus, forklarer i retten at hennes funn tilsier at toåringen fikk i seg minst 4 milligram buprenorfin. – Det er mitt mest edruelige anslag.

 • – Fikk en uggen følelse

  Faren har avsluttet sin forklaring. Nå skal politibetjenter og ambulansepersonell som rykket ut forklare seg. – Jeg hadde en uggen følelse. Jeg tenkte da jeg var der at det var mulig at barnet hadde dødd av en opioidoverdose, og det var også grunnen til at jeg kontaktet politiet, sier luftambulanselegen, som var en av de første på stedet.