NRK Meny
Normal

Gutt (11) ringte politiet da eldre gutter truet ham til å kjøpe cola

Politiet mottok dramatisk og urovekkende nødsamtale, og trodde noen var i alvorlig fare. Fire patruljer ble sendt ut, og en leilighetsdør brutt opp, før de fant ut hva som hadde skjedd.

Adolph Bergs vei

DRAMATISK MELDING: – Vi vet ikke hva som har skjedd, men ser litt alvorlig på det når noen ringer inn en slik urovekkende melding, sa politiet. Etterpå fant de ut at det dreide seg om barn som kranglet om cola.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

Ved 16-tiden i dag sendte politiet ut en innsatsleder og tre andre patruljer for å lete etter det de fryktet var et voldsoffer i området Landås/Sletten i Bergen.

Årsaken var en kort og dramatisk samtale som ble ringt inn til 112.

– Vi fikk inn en veldig kort og dramatisk nødsamtale, med bråk og roping i bakgrunnen, før det ble brutt. Vi må finne ut om noen trenger hjelp. Vi vet ikke hva som har skjedd, men ser litt alvorlig på det når noen ringer inn en slik urovekkende melding, sa politiets operasjonsleder Geitle.

– Truet av eldre gutter til å kjøpe cola

Basert på telefonnummeret fant politiet frem til flere aktuelle adresser nødsamtalen kunne ha blitt ringt inn fra. I jakten på det de fryktet var en skadet person, brøt de blant annet opp en dør til en leilighet.

Men da politiet i 17-tiden fikk kontakt med en kvinne som bodde på en av adressene de oppsøkte, kunne de raskt trappe ned jakten.

Da politiet viste henne telefonnummeret de hadde blitt oppringt fra, kunne hun fortelle at det tilhørte hennes elleve år gamle sønn.

– Hun ringte ham, og han forklarte henne at det var noen eldre gutter som hadde truet ham til å kjøpe cola til dem. Han har nok oppfattet det som en nødssituasjon, men det var jo ikke akkurat en nødssituasjon av den typen vi fryktet, konstaterer operasjonsleder Geitle.

Politiet betaler for døren

Etter å ha snakket med de involverte, fastslår politiet at ingen har vært i direkte fare eller er påført skade. Mobilnummeret elleveåringen ringte fra, var registrert på et annet familiemedlem. Politiet forsøkte flere ganger å ringe opp igjen, uten å få svar.

Politiet tar nå på seg kostnadene med å sikre døren de brøt opp, opplyser Geitle. Selv om situasjonen var mindre dramatisk enn politiet fryktet, mener operasjonslederen gutten ikke gjorde noe galt da han ringte 112.

– Man må få lov å ringe nødnummeret hvis man føler at man virkelig er i nød. Men det hadde vært veldig kjekt hvis de tok telefonen etterpå, når situasjonen var avklart, sier Geitle.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås