NRK Meny
Normal

Gullgutter håper på mer jubel i gult

Petter Vaagan Moen innrømmer at det var følelsesladd å spille i gult på Brann Stadion. – Det var stort. Jeg har uttallige gode minner herfra, sier 28-åringen.

Petter Vaagan Moen mot Brann på Brann Stadion

COMEBACK I GULT: Petter Vaagan Moen kom til Brann fra Ham-Kam foran 2006-sesongen. Gårsdagens kamp var hans første på Brann Stadion etter at han forlot klubben i 2010.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Lillestrøm tok et stort skritt vekk fra bunnstriden da de noe overraskende tok tre poeng mot Brann i Bergen mandag kveld. For to av kanarifuglene var kampen svært spesiell også av andre grunner.

Thorstein Helstad etter kampen mot Brann

HÅPER PÅ MER STANG-INN: Thorstein Helstad tror LSK kan gjøre det sterkt i 2013, dersom laget klarer å avgjøre jevne kamper.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg har uttallige gode minner herfra. Kampen i dag var helt spesiell og en veldig god opplevelse, sier Vaagan Moen til NRK.no.

Tok gull med Brann i 2007

Både han og Thorstein Helstad (34) var sentrale brikker og publikumsyndlinger i Bergen da Brann tok seriegull i 2007. 3-2-seieren over bergenserne i går var deres første gjensyn med Brann Stadion etter at de forlot klubben i henholdsvis 2008 og 2010.

– Alltid morsomt å spille her, var alt Helstad ville si om gjensynet.

LES OGSÅ: Brann takket nei til Helstad

Den erfarne spissen var langt mer interessert i å snakke om hvor viktig det var for Lillestrøm å klare å snu kampen mot Brann. LSK lå under ved pause, etter at en annen hjemvendt proff, Erik Huseklepp, hadde scoret to mål for hjemmelaget.

– Sterkt å klare å snu kampen

– Det er sterkt av oss å komme tilbake og snu denne kampen. I garderoben i pausen snakket vi om at dette skulle vi klare, hvis vi bare klarte å få satt det systemet vi la om til, sier Helstad.

Thorstein Helstad og Petter Vaagan Moen jubler (2007)

GULLGUTTER: Thorstein Helstad og Petter Vaagan Moen var sentrale da Brann sikret seriegullet i 2007.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Kanarifuglene har skuffet stort i årets eliteserie og ligger etter gårsdagens seier på 11. plass, syv poeng over Sandnes Ulf på kvalik, som riktig nok har en kamp mindre spilt.

Thorstein Helstad ser seieren over Brann som et tegn på at LSK er på rett vei.

– Neste år kan bli veldig bra

– Det har vært litt opp og ned i år, med mange kamper som vi kunne ha klart å avgjøre, men hvor det har vært stang-ut og marginer som går gått mot oss. Får vi de kampene til å bikke rett vei neste år, kan det bli veldig bra, sier hedmarkingen.

– Disse tre poengene var veldig viktige. Nå er vi litt mer trygge og kan senke skuldrene litt, sier Petter Vaagan Moen, som dro til Queens Park Rangers etter tiden i Brann.

Erik Huseklepp jubler for scoring mot LSK

SCORET TO: Erik Huseklepp doblet målkontoen mot LSK i går, men til liten nytte.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Har dere berget plassen i eliteserien nå?

– Nei. Men det ser i alle fall bra ut, sier 28-åringen.

Skarsfjord ber laget lære

Brann-trener Rune Skarsfjord, som var assistenttrener under Steinar Nilsen før Petter Vaagan Moen forsvant til Queens Park Rangers, var svært irritert over at Brann klarte å rote vekk alle tre poengene mot de gule og sorte i går.

– Det kan ha sneket seg inn en følelse i pausen om at dette kom til å gå greit. Det skal ikkje skje, og det må vi bare lære av. Jeg tror nok mange i vår spillergruppe er skuffet nå, sa Skarsfjord til NRK.no etter kampen.

– Vi skulle hatt like mye lyst på poengene, men vi gir vekk kampen, dessverre, sa en svært nedtrykt Erik Huseklepp etter kampen.

– Skal komme som en kule neste år

Brann-spissen scoret to mål i første omgang og doblet med det målkontoen etter hjemkomsten fra Portsmouth i høst.

Midt i skuffelsen fant han litt trøst over at godformen ser ut til å være på vei tilbake.

– Jeg føler meg bedre og merker stigning i hver kamp. Nå fokuserer jeg på å få til en god avslutning, så skal jeg komme som en kule neste sesong, lover Huseklepp,

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik