NRK Meny
Normal

Gründeren selger seg ut av Vennebyen

Hovedeierne i Vennebyen kjøper ut gründeren, Carl Christian Hamre. Nå skal det satses på prosjektet. Blant annet er det planlagt en helaftens animasjonsfilm.

Vennebyen satser på leker

SELGER SEG UT: Carl Christian Hamre var arkitekten bak Vennebyen. Nå forlater han prosjektet.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Avtalen innebærer at hovedeieren TA Tolv kjøper åndsverket og varemerkene til prosjektet Vennebyen og overtar samtidig alle rettighetene fra Hamre, heter det i en pressemelding.

– Jeg er glad for at vår hovedeier TA Tolv igjen viser tro på Vennebyen og nå har gitt et avgjørende bidrag til den videre utviklingen av Vennebyen-universet i Norge og utenlands. Vi ser frem til å arbeide med full kraft videre med Vennebyen, sier styreleder Bjørn Østbø i CreaCon International Holding AS.

Skværet opp

Avtalen medfører også at alle rettslige prosesser mellom partene avsluttes. Hamre fratrer sin stilling i CreaCon 31. mars 2015.

– Jeg skal ikke legge skjul på at vi har vært uenige. Jeg er sterkt følelsesmessig engasjert i Vennebyen, og derfor har det falt noen harde ord fra min side. Nå har vi skværet opp og lagt dette bak oss. Jeg ønsker CreaCon alt godt og håper Vennebyen-universet vil fortsette å glede barn over hele verden, sier Vennebyen-skaper Carl Christian Hamre.

Vennebyen

SATSER: Det er planlagt en helaftens animasjonsfilm basert på heltene i Vennebyen.

Foto: BUG

Filmprosjekt

CreaCon Entertainment er i disse dager i ferd med å utvikle en helaftens animasjonsfilm basert på heltene fra Vennebyen. Lansering er planlagt i første halvår 2017. Figurene blir også å se i Lilleputthammer fornøyelsespark i tre uker i sommer, med forestillingen «Bestevenner med Blålys».

– Det er ingen tvil om at det er skapt en fantastisk verden gjennom Vennebyen. Nå skal vi gjøre vårt ytterste for å forvalte dette på best mulig måte og gi universet og karakterene gode vekstmuligheter, sier Tore Andersen og Jan Olav Jørgensen i TA Tolv.

Partene ønsker utover pressemeldingen ikke å gi ytterligere kommentarer.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås