– Helt tragisk. Hvem er det som gjør dette?

For andre gang på kort tid er det gjort grovt hærverk i et nytt boligfelt på Sotra. Ruter og balkongdører for over 100.000 kroner er ødelagt, ifølge byggelederen.

Hærverk i nytt byggefelt på Sotra

HÆRVERK: Noen har forsøkt å ødelegge flere vindusruter i det nye boligfeltet.

Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

Politiet undersøker nå det de beskriver som omfattende hærverk på flere leiligheter i et nytt boligfelt i Blommavegen i Fjell kommune.

– Det er gjort grovt hærverk på flere av de nye leilighetene. Noen har knust en god del ruter og balkongdører, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Vest politidistrikt.

Det var byggelederen for det nye boligfeltet som mandag tok kontakt med politiet.

– Han opplyser at det er verdier for over 100.000 kroner som er ødelagt. Vi er der nå med hundepatrulje for å sikre oss spor etter hvem som har gjort dette, sier Kronen.

Politiet har ingen mistenkte i saken.

Knust rute på ny byggeplass på Sotra

ØDELAGT: Mange av rutene må byttes ut.

Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

Bekymrer fremtidige beboere

På byggeplassen møter NRK kjæresteparet Stine Hesjedal og Anne Kristine Bjørsvik. De kjøpte leilighet i boligfeltet i mai i fjor, og skal etter planen flytte inn i den nye leiligheten i mars.

– Jeg ble ganske paff da vi fikk vite om hærverket, sier Hesjedal.

– Det er ikke noe kjekt. Jeg skjønner ikke hvem som kan stå bak. Det er mange som lurer på hvem det er og hvorfor de gjør dette, sier Bjørsvik.

Anne Kristine Bjørsvik, Emilie (4) og Stine Hesjedal hærverk boligfelt sotra

BEKYMRET: Anne Kristine Bjørsvik, datteren Emilie (4) og Stine Hesjedal har kjøpt leilighet i boligfeltet i Blommavegen, og håper politiet snart finner ut hvem som står bak hærverket i boligfeltet.

Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

Andre gang på kort tid

Også i desember ble det gjort hærverk i byggefeltet. Da snek noen seg inn i to av leilighetene og satte på vannkranene.

– Det førte til at en del nybygg fikk store vannskader, sier operasjonsleder Kronen.

Stine Hesjedal forteller at vannskadene har gjort at flere av dem som etter planen skulle flytte inn i sine leiligheter i desember, har måtte utsette innflyttingen.

– Jeg har snakket med eieren til en av leiligheten som ble utsatt for hærverk sist, og vi syns jo alle at dette er helt tragisk. Man begynner å lure på hva som er problemet, og hvem det er som gjør dette, sier hun.

Hærverk i boligfelt på Sotra

KNUST: Ruter og balkongdører for over 100.000 kroner er ødelagt i et nytt byggefelt på Sotra, ifølge byggelederen

Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

Daglig leder Anders Haga i Eidegruppen AS, som står bak byggeprosjektet, sier at de oppdaget skadene da de kom til byggeplassen mandag morgen.

– Vi har meldt saken til politiet, og de håndterer den videre. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Haga.