Hopp til innhold

Grønnsaksuppe med kyllingboller

Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Magert og smakfullt.

 

Grønnsaksuppe med kyllingboller
Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Oppskrift for 4 personer  

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 båter hvitløk
  • 1-2 ss finklippet persille
  • 1 ts basilikum
  • evt. 1 knivsodd chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet pepper
  • 2 liter vann
  • 4 terninger hønsebuljong
  • suppegrønnsaker, gulrot, purre, sellerirot, kålrot, potet
  • evt. persille eller frisk timian

Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.

Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte grønnsaker (tilpass grønnsaker etter mengde væske). Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen tilside.

Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert.

Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte.

Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.