NRK Meny
Normal

Grønnsaksuppe med kyllingboller

Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Magert og smakfullt.

 

Grønnsaksuppe med kyllingboller
Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Oppskrift for 4 personer  

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 båter hvitløk
  • 1-2 ss finklippet persille
  • 1 ts basilikum
  • evt. 1 knivsodd chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet pepper
  • 2 liter vann
  • 4 terninger hønsebuljong
  • suppegrønnsaker, gulrot, purre, sellerirot, kålrot, potet
  • evt. persille eller frisk timian

Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.

Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte grønnsaker (tilpass grønnsaker etter mengde væske). Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen tilside.

Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert.

Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte.

Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås