NRK Meny
Normal

Godt grep om pc-musa kan gi ny bil

Ann Lisbeth (23) ønsker seg en rosa bil, derfor har hun holdt ut i fem døgn. – Jeg skal vinne, sier hun.

Ann Lisbeth Hope i bilkonkurranse

VINNER HUN?: Ann Lisbeth Hope fra Stord er en av kun fem gjenværende i konkurransen om en flett ny Volkswagen Golf.

Foto: Marte Rommetveit / NRK

Kvinnen fra Stord er en av 196 personer som har kvalifisert seg til en konkurranse i regi av Volkswagen, hvor premien er en flunkende ny Golf til 230.000.

Konkurransen startet fredag klokken 18.00, og går ut på at deltakerne skal holde musepekeren på bilen på skjermen lengst mulig.

- Trenger bil

Konkurranse Volkswagen

SLIK SKJER DET: Dette er skjermbildet hvor Ann Lisbeth konkurrerer.

Foto: Volkswagen.no

Ved 11-tiden i dag var Ann Lisbeth Hope en av kun seks gjenværende deltakere, og den eneste som ikke har fått advarsler. Det samme var hun klokken 21.15 onsdag kveld.

- Jeg trenger bil, og søkte på nettet etter konkurranser. Plutselig dukket denne opp, så det var nok meningen at jeg skulle ha denne, sier hun til nrkhordaland.no.

- Hvor lenge har du holdt ut nå?
- Det nærmer seg fem døgn. Det merkes, for å si det slik.

- Hvordan klarer du å holde du deg våken?
- TV og strikking, samtidig som jeg pøser innpå med kaffe, bananer og druer. Det går på et vis, men det er veldig slitsomt. Men nå er jeg kommet over en grense, hvor jeg føler at jeg kan holde det gående en stund. Og så er det veldig motiverende å se at de andre faller fra, sier Ann Lisbeth.

Blir sjekket ofte

Konkurransen krever deltakernes fulle oppmerksomhet hele tiden, men de trenger ikke holde hånden på musa absolutt hele tiden. Men nettsiden sjekker med ujevne mellomrom at deltakerne følger med.

SJEKK HER: SE SITUASJONEN AKKURAT NÅ

- Det dukker opp spørsmål helt plutselig, hvor jeg får 30 sekunder på meg til å svare eller skrive noe om min egen status. Et eller annet som bekrefter at jeg er her. Hvis man svarer feil, får man advarsel. På den tredje advarselen er det rett ut. Jeg er eneste av oss som er igjen som ikke har fått advarsel, sier hun.

Skal være rosa

Hvis hun vinner, skal Golfen lakkes rosa.

- Jeg jobber som hudpleiekonsulent, og derfor vil jeg ha rosa bil. Det spiller egentlig ingen rolle hvilken bil det er, så lenge den er rosa, sier Ann Lisbeth.

Totalt har 170.000 prøvd å kvalifisere seg til konkurransen, skriver Haugesunds Avis.