NRK Meny
Normal

Gode besøkstall i fjellet til tross for påskeværet

Onsdag midt i påskeuken var den beste dagen i alle skibakkene. Men til tross for varierende vær, viser noen til rekordpåske.

Røldal skisenter

HELT GREI: Det varierende påskeværet har påvirket besøkstallene på alle fylkes skisentre. På bildet ser du Røldal skisenter.

Foto: Røldal skisenter

Dårlig vær i påsken har påvirket besøkstallene i skitrekket. Likevel har flere trosset været for å feire påsken på ski.

– Det er den beste påsken noen gang kronemessig, selv om det ikke føles sånn, forteller John Ivar Norheim, som er daglig leder ved Myrkdalen Skisenter.

Myrkdalen hadde besøkstopp på onsdagen med hele 3500 besøkende i bakken. Norheim tror de gode tallene skyldes at de i år har hatt mange gjester boende på hotellet.

Været styrer trafikken

For det dårlige været som spesielt rammet siste del av påsken, har fått flere til å feire påsken innendørs i år, tror skisenterne.

– Vi merker at yr.no styrer mye av trafikken hos oss, sier Fredrik Tønjum, daglig leder ved Eikedalen skisenter.

Tønjum sier at påsken gikk helt greit, og også her var det den solfylte onsdagen midt i påsken som var mest populær. Da var det rundt 1700 par solbriller i skiløypene i Eikedalen.

Også på Voss var den beste dagen onsdagen, med 2800 besøkende, men tallene for uken nådde ikke opp til tallene fra i fjor.

– Til tross for dårlig vær er det likevel vår tredje beste påske, sier Anna Bryn, daglig leder ved Voss Resort.

Eikedalen Skisenter

ONSDAG BEST: De fleste skibakkene melder at onsdag var den beste dagen i påsken. Her på Eikedalen skisenter var det 1700 besøkende onsdag 23. mars

Foto: Jan Petter Svendal

– Nei, hva skal vi si? Det ble ingen rekordpåske her, forteller daglig leder ved Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig.

Rapporten fra Røldal viser en god blanding av alle værtyper, som har resultert i en helt grei påsketrafikk, som ikke nådde opp mot tallene i fjor.

Også Furedalen alpin meldte om gode besøkstall onsdag og langfredag, med rundt tusen besøkende hver av de dagene.

Spente på vinterfeiren

For første gang har flere kommuner i Hordaland vinterferie uken rett etter påske. Dette er flere av skisenterne skeptiske til, og de er veldig spente på hvordan dette vil slå ut på besøkstallene.

– Det er sjeldent vi har hatt en uke som er så vanskelig å planlegge som dette, sier Bryn ved Voss Resort.

Siden de ikke har noe å sammenligne med, vet hun ikke hva hun kan vente seg av besøkende, som gjør det vanskelig å planlegge bemanning.

Forventningen til vinterferien kommer helt an på været.

– Håper folk kommer opp for en langhelg, men jeg har ikke alt for store forventninger, sier Jan Guttorm Skeie, furedalen alpin.​

På landsbasis har det vært rekordtall for skitrekkene i påsken, da 80.000 gjestet Kvitfjell og Hafjell i løpet av påsken.

– Det har vært en veldig bra påske med både rekordbesøk og omsetningsøkning, oppsummert er vi svært godt fornøyd, sier Odd Stensrud, daglig leder for alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik