Normal

Gitarhelten til Bergen igjen

Mark Kopfler spiller i Vestlandshallen og på Norwegian Wood neste sommer.

Mark Knopfler
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Med det ferske studioalbumet «Get Lucky» i bagasjen, legger Mark Knopfler ut på en ny verdensturné som vil bringe ham til Bergen for tredje gang i karrieren.

Mandag 14. juni spiller han i Vestlandshallen. Billettsalget starter 12. september.

Se og hør intervjuer fra forrige gang Knopfler var i Bergen.

Slik så det ut forrige gang Knopfler spilte i Bergen

Dagen før får Norwegian Wood-publikummet i Oslo også oppleve gitarhelten i aksjon. Det er en rekordtidlig beskjed for festivalpublikummet i hovedstaden.

«så vidt ferdige»

«Vi er så vidt ferdige med evalueringen etter årets flotte festival i Frognerbadet før vi kan offentliggjøre at Mark Knopfler kommer til Norwegian Wood 2010», sier arrangørene i en pressemelding.

Både i 2005 og 2008 spilte han for utsolgte hus i Vestlandets hovedstad. Denne gangen kommer han nestenj rett fra spillejobb i ikke helt ukjente Royal Albert Hall i London.

Slik så det ut forrige gang Knopfler spilte i Bergen

Det nye albumet «Get Lucky» følger i en laidback og smakfull roots/folk/blues-tradisjon som Mark Knopfler har gjort til sitt varemerke. Albumet har han produsert sammen med sine mangeårige samarbeidspartnere Chuck Ainlay og Guy Fletcher.

Gamle og nye slagere

Medvirkende musikere er blant andre Phil Cunningham, Michael McGoldrick og John McCusker, skriver Bergen Live i en pressemelding.

Men publikum vil helt sikkert også få servert gamle slagere fra Dire Straits-tiden. «Money For Nothing», «Sultans Of Swing» og «Brothers in Arms» for å nevne noen.

Knopflers bakmann, Guy Fletcher om samarbeidet. SE VIDEO!

Før han ankommer Norge og konserten i Frognerbadet 13. juni, skal han blant annet gjøre en konsertrekke i ærverdige Royal Albert Hall i London, hvor han fyller salen seks kvelder på rad.