Arna-Bjørnar kriger hardt for å sikre seg medalje.

Madeleine Giske

PUTTET TO: Madeleine Giske har scoret alt for Arna-Bjørnar. (Arkivfoto)

Bergenserne er sjanseløse på gullet, men kan fortsatt ha en sjans til å ta edelt metall dersom alle resultatene i innspurten går deres vei.

Trønderne utliknet like etter

Rødtrøyene i alle fall er godt i gang med å gjøre sin del av jobben. På Ranheim stadion i Trondheim vant Arna-Bjørnar hele 5-2 over Trondheims-Ørn, etter scoringer av Madeleine Giske (2), Hege Hansen, Maren Mjelde og Amalie Vevle Eikeland

Midtbanestrategen satte inn kampens første mål etter bare 7 minutter, ifølge VG Nett. Trønderne utliknet minuttet etter, men Giske sendte bergenserne i føringen på nytt etter 27 minutter.

Utover i andre omgang ble det til slutt bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Først i det 76. minutt klarte trønderne å redusere til 2-4, før bergenserne avsluttet showet med sin femte scoring to minutter senere.

Med full uttelling, kan Arna-Bjørnar ende på 49 poeng. Før dagens serierunde ligger de på fjerdeplass, med 43 poeng, bak Stabæk og Kolbotn (begge 45 poeng).

Sandviken tapte for Stabæk

Stabæk møtte i dag Sandviken på Stemmemyren i Bergen. De rødhvite holdt nullen lenge mot topplaget, meni det 72. minutt klarte Kristy Moore å få hull på byllen for Stabæk.

Kolbotn vant komfortabelt 3-0 hjemme mot Klepp, mens serieleder Røa ydmyket Kattem med hele 8-1.

Slik tar Arna-Bjørnar medalje

Dermed er alt uforandret blant de fire topplagene foran siste serierunde.

Da møter Arna-Bjørnar Medkila hjemme i Bergen, mens Kolbotn møter Kattem borte. Bergensernes største medaljehåp ligger trolig i at Stabæk skal møte serievinner Røa på hjemmebane.

Skulle bæringene snuble på hjemmebane, vil Arna-Bjørnar gå forbi dem med tre poeng, dersom Madeleine Giske & co vinner sin egen kamp.

Taper både Stabæk og Kolbotn, kan Arna-Bjørnar ta sølvet.

Sandviken avslutter borte mot Amazon Grimstad.