Platedebuterer i Japan

Hanne Vatnøy fra Seim slipper debutplaten sin i Japan i disse dager. I Tokyo vet musikkinteresserte allerede hvem hun er.

Hanne Vatnøy

DEBUTPLATE: «Me and my piano» er Hanne Vatnøy sin første plate.

Foto: Lillian Santos Herberg

Denne uken lanserer Hanne Vatnøy fra Seim i Lindås sitt første album. Men «Me and my piano» slippes først i Japan. I november drar hun over på promoteringsturné.

Hjerte for Japan

Hun har skrevet musikk i mange år, men drømmen om Japan startet først etter at hun skreve en låt om Japan. «Take me to Tokyo» ble til da hun var på jobb for noen år siden og dagdrømte om hvor hun ville reise.

– Der og da ville jeg ha vært i Tokyo, sier Hanne Vatnøy.

Ifjor gjorde hun låten til virkelighet, og dro til Japan på turné. Der lærte hun seg japansk og fikk en haug med kontakter. Onsdag denne uken ble debutplaten hennes utgitt.

Hvordan får man til å gi ut en plate i Japan?

–Det handler nok mye om kontakter. I Asia skjer kommunikasjonen litt annerledes enn her i vesten, forteller Hanne. Jeg har hatt kontakt med selskapet som gir ut platen min i over et år, men mest på e-post, sier plateaktuelle Hanne.

–Jeg føler jeg har gått en veldig ferdiglagt vei. Selvfølgelig har den vært litt svingete, men når jeg ser meg tilbake nå har den igrunn bare vært kjekk, sier hun smilende.

Plateutgivelse i Japan

STJERNE I JAPAN: Tokyos største musikkforetning lanserer debutplaten hennes denne uken.

Blir assosiert med Ephemera

Hanne liker å eksperimentere med klisjeer og nytenkning i hennes musikk- og fantasiverden. Noe låten «Boo Boo» er et eksempel på. Der funderer hun på hvordan det hadde vært hvis to personer møter hverandre under vann, hva som skjer idet sekundet de ser hverandre.

Noen assosierer henne med Ephemera når de hører musikken hennes. Bandet hennes blir beskrevet som et tivoliorkester av trommer, marimba, klokkespill, fiolin og cello.

– Jeg ønsker at musikken min inspirerer folk. At de kan senke skuldrene og glemme hverdagsstresset, sier Vatnøy.

Planen videre er å få platen utgitt i Norge også. Den er planlagt til våren. Hun har allerede materialet klart til neste plate.

LES OGSÅ: - I kveld doblar Gulen folketalet

Hanne Vatnøy

I SOMMER: Hanne Vatnøy spilte på Utkanfestivalen.

Foto: Eivind Nordvik Hauge