NRK Meny
Normal

Gir sønnen alibi

– Det er lett å sjekke han ut av saken, sier moren til den siktede 42-åringen til NRK.

Gamleheimshagen

Moren til den drpssiktede 42-åringen, gir han alibi i tidsrommet da 98 år gamle Hilda Feste ble drept.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Hilda Feste

DREPT: Hilda Feste (98) ble drept i sitt hjem.

Foto: Oddmund Lunde

Moren til den siktede sier til NRK at sønnen er uskyldig, og at det bør være en enkel sak for politiet å sjekke han ut av saken.

Sønnen var hjemme hos moren da drapet skal ha skjedd og det skal være flere vitner som kan bekrefte dette. Sønnen skal også ha brukt morens telefon i tidsrommet og hun mener dette også kan bevises.

Det var hjemmesykepleien i Os som varslet politiet om den døde kvinnen søndag kveld klokka 21.37. Politiet har vært svært interessert i å få inn observasjoner fra stedet i tidsrommet før og etter.

Den 42 år gamle mannen benekter at han har noe med drapet å gjøre, og moren har ifølge Bergens Tidende forklart i avhør at sønnen var hos henne på drapstidspunktet.
– Han kom til meg klokken 20.45 og var her til rundt klokken 23. Da ble han hentet av politiet, sier hun til avisa.

42-åringen er folkeregistrert på samme adresse som moren, i et bolighus som ligger bare noen hundre meter fra huset der Hilda Feste bodde.

LES: Mann pågrepet og siktet for drap

Skal ha havnet i basketak med sin bror

Politiet bekrefter at de rykket ut til en bolig i Os søndag kveld etter å ha fått melding om husbråk, og at en mann ble pågrepet her. Ifølge flere familiemedlemmer havnet 42-åringen i pengekrangel med sin yngre bror, som kom til stedet klokka 21.30. Etter hvert utartet kranglingen til et basketak.

Mandag formiddag oppsøkte den drapssiktedes mor Bergen sør politistasjon i Fana sammen med 42-åringens yngre bror for å forklare seg om hendelsene kvelden før. Ifølge moren forklarte både hun og sønnen seg likt om hendelsene.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt opplyste mandag at politiet er usikre på om 42-åringen har noe med drapssaken å gjøre, og at den drapssiktede ble pågrepet i forbindelse med en annen sak som gjaldt husbråk.

42-åringen oppdaterte sin egen Facebook-profil kun få timer etter drapet. I oppdateringen beskrev den drapssiktede mannen hvordan han skal ha fått juling av sin egen bror, ifølge Bergens Tidende. Han la også ut et bilde av seg selv der han fremstår som blodig og forslått.

Usikker siktelse

Hjemmehjelpen som varslet politiet om drapet, har forklart at hun så en mann inne i leiligheten til 98-åringen da hun ankom boligområdet i Oshaugen. Mannen anslo hun til å være i 30-40-årsalderen. Det var avdøde som selv hadde utløst trygghetsalarmen.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyste mandag at 42-åringen er godt kjent for politiet i forbindelse med rus og aggressivitet.
– Det var opptredenen til mannen som førte til at han ble tatt med inn og siktet. Men fortsatt er dette et drap med ukjent hendelsesforløp. Den drepte ble funnet med hodeskader, så det er ikke tvil om at det er et drap, fastslo Onarheim.

Han opplyser til VG at beskrivelsen av gjerningsmannen er for lite konkret og understreker at politiet etterforsker bredt, og at siktelsen mot 42-åringen kan være usikker.
– Vi kan stå overfor en ukjent gjerningsmann som har rammet helt tilfeldig, sier han.

LES OGSÅ: Drapssiktede: - Jeg er uskyldig og Nekter straffskyld for Os-drapet .

Nekter kjennskap

Ifølge Bergensavisen er 42-åringen straffedømt ti ganger tidligere, men ikke for alvorlige voldsforbrytelser. Hans forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff, opplyser at mannen på det sterkeste avviser at han tok livet av 98-åringen.
– Han benekter ethvert kjennskap til denne saken, og føler seg trygg på at etterforskningen vil føre til at han blir renvasket, sier Hoff til Bergens Tidende.

Tirsdag ble 42-åringen løslatt og sjekket ut av saken.


Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik