Gir gratis overnatting for å begrense fredagstrafikken

Fredag kan det bli kaotisk når over 10.000 personer skal til Voss for å delta på fotballcup. Flere har valgt å hjelpe til for å begrense biltrafikken mest mulig.

Trafikkproblemer ved Voss Cup

ILLUSTRASJON: Slik har det tidligere sett ut når flere mennesker skal ferdes til Voss Cup.

Foto: Olav Sønnesyn/Remi Presttun

Hovedveien mellom Bergen og Voss er stengt noe som kan føre til store trafikale problemer når flere mennesker skal ferdes til Voss for å delta på fotballcup.

– Foreløpig kjører vi som normalt, men vi setter inn ekstra vogner på enkelte tog i forbindelse med Voss Cup, sier kommunikasjonsrådgiver for NSB persontog, Liv Eggebø.

Et vogntog på vei til Voss ble truffet av et steinras på E16, men sjåføren kom seg heldigvis uskadd fra hendelsen.

Det er fare for nye ras på Europavei 16 ved Hyvingstunnelen Hordaland. Foreløpig ser det ut til at veien kommer til å være stengt i lang tid fremover.

– Vi vil følge situasjonen nøye og se om det er behov for å sette inn flere vogner eller forsterke kapasiteten med ekstra tog, sier Eggebø.

Gir en gratis overnatting

Fleicher`s Hotel på Voss valgte onsdag kveld å tilby gjestene sine gratis overnatting for å forsøke å begrense trafikken.

– Vi tenkte at det kommer til å bli enda større køer enn vanlig. Derfor prøver vi å spre trafikken utover to dager slik at det blir en bedre opplevelse for alle, sier markedssjef og vertinne Alette Hjelmeland.

– Vi vil prøve å begrense trafikken og farene som innebærer å kjøre på denne veien, sier hun.

Altså om ditt rom er ledig fra torsdag til fredag vil du kunne bo gratis på hotellet. Voss Resort gjør som Fleicher`s Hotel og tilbyr sine gjester den samme tjenesten.

– Vi er veldig glad for at vår gode samarbeidspartner ble inspirert til å gjøre det samme. Dette kan være med på å hjelpe flere, sier Hjelmeland.

Gir gratis overnatting

Onsdag kveld valgte Fleicher`s Hotel på Voss å tilby sine kunder en gratis overnatting.

– Beregn ekstra tid

Togstrekningen mellom Bergen og Voss er den raskeste veien til cupen i helgen, men NSB ber de som ferdes om å beregne ekstra tid for å komme seg på toget.

– Det kan fort bli flere reisende en antatt. Hvis det skulle bli fullt så ta det med godt humør, du skal komme deg på Voss Cup, sier Eggebø.

Eggebø forteller at NSB samarbeider tett med Voss-cup og at de vil vurdere situasjonen fortløpende.

– Vi skal gjøre det vi kan for å hjelpe folk, sier hun.

Avlyser ikke

Onsdag ettermiddag arrangerte ledelsen i Voss Cup et møte for å vurdere situasjonen etter at steinraset brøt ut.

– Vi har ikke fått klarhet i hva etatene mener vi skal gjøre i forhold til Voss Cup. Vi skal få en nærmere tilbakemelding i morgen etter at geologer har sett på det. Vi har ikke tenkt å avlyse, sier turneringsleder Arne Førde.

Et kjent problem under Voss Cup er at det blir store køer mellom Trengereid i Arna og Voss. Nå tror lederen at det blir enda verre.

– Det pleier å være lange køer i kjernetiden på fredager, og folk vet at det tar sin tid å komme seg på Voss Cup. Nå blir det bare enda verre, sier Førde.

Omkjøringsmuligheter
Foto: Statens Vegvesen

Søk i valresultata

valg-dekorasjon