NRK Meny
Normal

Gir 10.000 per scoring

En målfest mellom Brann og Stabæk vil gi solid med penger i kassen til Blå Kors. Begge lag har nemlig lovet å åpne lommeboken på vid gap for hver scoring.

Mons Ivar Mjelde

HÅPER PÅ MÅLFEST: Avtroppende Brann-trener Mons Ivar Mjelde håper på målfest mot Stabæk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Rett skal være rett, det var Rosenborg som først fikk ideen, men nå har både den regjerende og den trolig kommende seriemesteren bestemt seg for å gi ti tusen kroner per scoring til årets tv-aksjon, som er til inntekt for Blå Kors.

Trond Fredrik Ludvigsen

SOSIALT ANSVAR: Brann-spillerne Cato Guntveit og Trond Fredrik Ludvigsen (her i Godset-drakt), mener fotballspillere bør være bevisst på hvor godt de har det.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Håper på ni mål

Brann-trener Mons Ivar Mjelde håper derfor på målfest når rødtrøyene tar imot de tilreisende storscorerne fra Nadderud.

- 5-4 hadde vært et glimrende resultat. Da blir det solid med penger i kassen til Blå Kors, samtidig som vi får tre poeng, sier den avtroppende Brann-treneren til nrkhordaland.no.

Blant Brann-spillerne er det stor enighet om at det er viktig for privilegerte fotballspillere å også være bevisst på sitt sosiale ansvar.

- Vi er privilegerte

- Det er viktig at vi forstår hver dag at vi er privilegerte og at vi bør ha et øye til de som ikke har det like bra som oss. Dette er en veldig måte å gjøre det på, sier Cato Guntveit, som også presiserer at Brann fra før samarbeider med en rekke organisasjoner.

Klubbens omskolerte spiss, Erik Huseklepp, har foreløpig ikke fått hull på byllen foran motstandernes mål, og har selvironien på plass før søndagens kamp.

- Nå har jeg i alle fall en grunn til å score, hehe….

PS: Det har en tendens til å bli målrikt når Brann og Stabæk møtes i Bergen. I fjor holdt Thorstein Helstad scoringsshow og gjorde alt selv da Brann slo Stabæk 3-0. Året før klarte Brann såvidt å ta poeng, men scoringer av Migen Memelli og Kristjan Örn Sigurdsson gjorde at kampen endte 2-2. Og i 2001 vant Brann 8-1...

Slik gir du penger

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik