NRK Meny
Normal

Går til sak mot Scandic

Fellesforbundet har bestemt seg for å gå til sak mot Scandic-kjeden, etter at de kvitter seg med 200 ansatte ved Hotell Norge i Bergen.

Hotel Norge

FÅR SPARKEN: De 200 som jobber ved Hotell Norge fikk i går beskjed om at de må slutte når Scandic tar over hotellet 1. september.

Foto: Tale Hauso / NRK

– Vi har sendt saken til advokatene våre, som mener vi har en god sak, forteller Djevat Hisenaj, lederen i Hordaland Hotell- og restaurantarbeiderforening.

Djevat Hisenaj i Hotell og restaurantarbeidarforeningen

STØTTE: De ansatte er glad for at forbundet går til sak mot Scandic-kjeden, forteller Djevat Hisenaj i Hotell og restaurantarbeiderforeningen.

Foto: Tale Hauso / NRK

Alle som jobber ved Hotell Norge i Bergen fikk i går beskjed om at de må slutte når Scandic tar over hotellet.

Tidligere i uken sendte selskapet melding til tillitsvalgte ved hotellet at de ikke kom til å kunne holde deler av hotellet åpent under totalrenoveringen som starter til høsten.

Hotellet stenges helt fra 1. september til mai 2017 da planen er å åpne deler av det nyoppussede hotellet. Først i mai 2018 skal hele hotellet åpnes igjen.

– Har vi ikke et sted å drive virksomhet, er det ingen jobber å gå til, og heller ingen jobber å tilby, sier Elin Ekrol, HR-direktøren i Scandic Norge.

– For enkelt

I dag sier flere arbeidsretteksperter at hotelldrift i seg selv ikke er nok til å kunne kvitte seg med alle ansatte.

Advokat i Simonsen Vogtwiig, Ida Ø. Totland mener Scandics påstand blir for enkel.

– Da kunne man lett omgått reglene i arbeidsmiljøloven ved å si at man stopper opp litt, pusser opp, tar en pause og omgår reglene om virksomhetsoverdragelse som er ment til å beskytte de ansatte, sier hun.

Klargjør saken

Fellesforbundet og deres advokater mener de har en god sak. Advokatene holder nå på å klargjøre saken, for så å sende den videre til Scandic-kjeden.

– De ansatte er veldig glad for at forbundet nå går til sak på vegne av dem. Måten dette har blitt gjort på er ikke rett, sier Hisenaj.

Siste video

Feirer Den Norske Turistforening 150 år
Kei Solvang fikk inspirasjonsprisen til en verdi av 7500 kroner for sin sceneopptreden under Ungdommens musikkmesterskap.
Daniel og Jaroslav Letiagin i Brothers Duo fra Askøy