NRK Meny
Normal

Fyret lyser over byen

Hellisøy fyr på Fedje pryder årets utgave av Pepperkakebyen i Bergen. Fredag er det klart for åpning.

Som det siste byggverket ble miniatyrutgaven av fyret levert på Torgalmenningen torsdag ettermiddag. Det er befolkningen på Fedje som står bak jobben.

– Vi leverte som de siste, men det var holdt av plass til oss. Nå håper vi mange liker det de ser, sier Trond Ågotnes.

Vi har skrevet om flere prosjekter her på våre nettsider. Blant annet har Aker Solution og en gjeng fra håndballaget Bjarg J98 laget fine hus som nå er levert klare for at folk skal kunne se dem midt i sentrum av Bergen.

LES OGSÅ:

Fikk utfordringen

Det var lokalbefolkningen på Fedje som ble utfordret av Pepperkakebygeneral Steinar Kristoffersen. Han ba dem lage fyret for å lyse opp byen, og de var ikke lei å be.

– Det var veldig gøy, det var store og små og vi var vel rundt 30 som sto for kunstverket. Men mange var innom og tittet på det vi jobbet med, sier han. En jobb som tok 4 1/2 time.

I virkeligheten rager fyrtårnet 33 meter opp i været, kopien er tatt ned til 70 centimeter og ble laget på kjøkkenet i Fedje flerbrukshall.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hellisøy fyr på tur med ferja

Her sendes det ferdige byggverket med MF Fedjefjord. Sjøreisen gikk fint.

Foto: Trond Ågotnes

Fredag klokken 17.30 starter åpningsseremonien med sang, musikk og taler. Og klokken 18 vil Pepperkakebyborgermester Gunnar Bakke klippe snora slik at de som vil kan komme inn og se.

Siste video

Sigrid ble onsdag tildelt den internasjonale EBBA-prisen.