Fulle hus for dverger og gløgg tredje juledag

De Musikalske Dvergenes juletradisjon er blitt så populær at mange fans risikerer å få seg en stor skuffelse i kveld.

De musikalske dvergene

UTSOLGT: De Musikalske Dvergene stiller med musikk og julegløgg på Madam Felle for 13. jul på rad. Tradisjonen går enda lenger tilbake i tid, forteller Helge Grønhaug.

Foto: Rune Letrud

– Konserten har vært utsolgt siden oktober. Det er veldig stas, sier gitarist og vokalist Helge Grønhaug til NRK.

– En fin tradisjon vi gleder oss veldig til

Helt siden 2001 har De Musikalske Dvergene invitert til konsert og gløgg på utestedet Madam Felle på Bryggen i Bergen tredje juledag. Men ifølge Grønhaug går tradisjonen enda lenger tilbake.

Faith Circus

SMINKER SEG: Bergensbandet Faith Circus har sin helt spesielle juletradisjon for å hylle favorittbandet.

Foto: Unn-Grethe Berge / Promo

– Det hele startet på Bryggen Tracteursted, da de fortsatt hadde musikk der. Etter det var på Logen et år, før vi havnet på Madam Felle. Det er blitt en fin tradisjon som vi gleder oss veldig til, sier Grønhaug.

Derfor blir det ikke ekstrakonsert

Flere har etterlyst en ekstrakonsert, slik Dvergene hadde i fjor, men den tanken ble fort avvist, forteller han.

– Vi vil heller la det være kun den ene, slik at det blir noe spesielt, sier Grønhaug.

– Det er en fantastisk måte å avslutte året på. Når du vet du kommer og skal spille for stappfullt lokale, så er det svære greier. Så lenge vi er oppegående menn alle sammen, ser jeg for meg at vi vil fortsette med det.

Hyller Kiss på Garage

Men det er ikke bare Dvergene som har julekonsert som tradisjon. På Garage stiller plateaktuelle Faith Circus i sminke og skinnbukser fredag, når bandet for fjerde år på rad spiller julekonsert med utelukkende Kiss-låter.

Plumbo MGP 2012

TIL FUSA OG ETNE: Plumbo spiller i Eikelandsosen fredag og i Etne lørdag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

– Det hele begynte på en øving for fire år siden. En eller annen dro i gang noen Kiss-riff, og plutselig ble vi stående og spille Kiss i to timer. Det var jo kjempegøy, så vi fikk lyst til å gjøre en greie ut av det, forteller frontfigur Marc Farrano til NRK.

Noe av det viktigste for bandet, er å gi publikum litt annet enn de mest opplage hitene.

– For mange handler Kiss i utgangspunktet om sminke, blod og pyro, men de har også en rekke gode låter som folk gjerne ikke kjenner til. Vi ønsker å få disse låtene frem i lyset, sier trommis Bård Nordvik.

Plumbo rocker bygda

Det skal også nevnes at det skjer ting utenfor byen også. Selv om det ikke akkurat er en tradisjon, blir det garantert liv når det kjente rockebandet Plumbo fra Vestfold i helgen inntar samfunnshuset i Eikelandsosen (fredag) og Old River Saloon i Etne (lørdag).