Normal

Full stans for ny kvinneklinikk

Mor og barn må fremdeles finne seg i å dele rom med andre. Den store ombyggingen av KK er lagt på is.

Fødestuer står tomme
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

All ombygging av Kvinneklinikken er stoppet opp som følge av at sykehusene nå ikke får låne penger før de går i balanse.

Ved Kvinneklinikken (KK) betyr det at mor og barn må flyttes flere ganger rundt på huset og at far blir sendt hjem.

Full stans i byggingen


Nå håper Helse Bergen på krisepakkepenger fra regjeringen til dette og 55 andre byggeprosjekter

De ansatte ved Haukeland universitetssykehus har fødestuer og barselavdeling som er bygget for en annen tid. Det må både ansatte og pasienter fremdeles bite i seg.

- Vi drifter jo slik vi gjorde på 70-tallet, så vi kan si at vi er utdatert med cirka 30 år, sier Lise Strømme, hovedtillitsvalgt for NSF Kvinneklinikken.

Om noen uker tar imidlertid deler av klinikken steget inn i en moderne tid. Påbygget med åtte nye rom er det første av flere byggetrinn. Men nå er all videre ombygging lagt på is.

- I likhet med alle andre avdelinger i Helse Bergen så fikk vi en bråstopp når vi ikke fikk muligheter til å låne mer penger til videreutvikling av arealplanen vår, sier Ingrid Johanne Garnes, Fungerende klinikksjef ved Kvinneklinikken.

Det betyr at klinikken ikke får fullført planen om å bygge kvinneklinikken om til fire kombinerte føde - og barselavdelinger der alle ville fått enerom.

Håper på krisepakke


KK er bare ett av over 50 byggeprosjekter som Helse Bergen har planer om, men ikke penger til å gjennomføre.

Nå håper sykehusledelsen på penger fra krisepakken som regjeringen legger frem på mandag.

- Vi har sendt inn et forslag på bortimot 250 millioner kroner. Vi håper vi får innfridd alle våre forhåpninger, sier viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Anne Sissel Faugstad til NRK Hordaland.