NRK Meny
Normal

Fryser formuen til siktede

Politiet har frosset store deler av formuen til den antatte Lommemannen, for å sikre at ofrene får erstatning hvis mannen blir dømt.

Lommemannen

PÅGREPET: Den 55 år gamle bergenseren ble pågrepet 11. januar i år, og sitter for tiden varetektsfengslet. Politiet hevder å ha DNA-bevis mot mannen i fem saker, og har foreløpig tatt ut siktelse for elleve forhold.

Foto: Overvåkningskamera/ Scanpix: Lise Åserud/ NRK-montasje (Esben A Holm)

Den siktede 55-åringen fra Bergen var i fjor ligningsført med en formue på nesten syv millioner kroner. I tillegg eier han seks biler, to eiendommer og har 60 prosent av aksjene i et eiendomsselskap i Bergen. Nå bekrefter politiet i Follo at de har tatt kontroll over midlene, skriver VG i dag.

- Det er normalt for politiet å ta slike beslag i saker hvor det kan bli aktuelt med erstatning til ofre, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt til avisen.

Kan vente erstatningskrav

Mannen er foreløpig siktet for elleve overgrep, men politiet har åpent sagt at de knytter ham til nær 150 overgrepssaker. Blir mannen dømt, er det trolig at han også blir dømt til å betale oppreisningserstatning til sine ofre.

Ofrene kan også kreve annen erstatning.

- I denne typen overgrepssaker er det vanlig å måtte betale erstatning for økonomiske tap, utgifter til psykolog og tapt skolegang. Størrelsen varierer fra sak til sak, sier jusprofessor Erling Johannes Husabø til VG.

Ukjent for Staff

55-åringens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, var i går ikke kjent med politiets beslag.

- Dette har jeg ikke hørt om, men slik er det alltid. Alt som kan gå ut over min klient flommer til mediene, sier Staff til avisen.

 

Siste video

Programleiar: Marte Rommetveit
Programleiar: Marte Rommetveit