Normal

Fryktet noe var galt med brofestet – politiet stengte broen

Krossnessundbrua i Meland kommune ble stengt etter at en tungtransportsjåfør ringte inn en melding om det han fryktet var løse brofester. Kilometerlange køer forplantet seg på begge sider.

Krossnessundbroen stengt
Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Broen åpnet for fri ferdsel rundt 16.45. Entreprenøren har avkreftet at det skal være slitasje i brofestene.

Politiet sperret i 16-tiden Krossnessundbrua mellom Holsnøy og Flatøy for trafikk. Entreprenører undersøkte brofestene etter en bekymringsmelding fra en bilist om at et brofeste skulle være løst.

Lange køer ved Krossnessundbroen

Politiet holder broen stengt frem til entreprenøren har undersøkt nærmere. Det er lange køer i området.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Timer etter at broen ble åpnet ble det fortsatt meldt om lange køer i området.

– Det er ikke funnet noen tegn til slitasje i brofestene. Det var en tungtransportsjåfør som meldte fra om det han betegnet som unormale svingninger i broen, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Kristian Fauskan.

Fauskan er takknemlig for at folk ringer inn bekymringsmeldinger.

– Denne gangen var det ingen fare, men vi setter pris på at folk melder fra til oss om forhold vi må se nærmere på. Vi hadde ikke åpnet broen om vi ikke var sikre på at broen er trygg, sier Fauskan.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt Bjarte Rebnord, sa til NRK like etter klokken 16 at politiet regnet med at svingningene var naturlige, men politiet valgte å holde broen stengt til entreprenør fikk undersøkt nærmere.

Krossnessundbroen stengt

Nødetatene har rykket ut etter en melding om at brofester på Krossnessbroen mellom Holsnøy og Flatøy i Meland kommune skal være løse. Politiet holder broen stengt frem til entreprenøren har undersøkt nærmere. Det er lange køer i området.

Foto: Richard Halland

– Opplysninger så langt tyder på at det ikke er fare for at broen skal rase, og at det er en naturlig bevegelse i brofestet som melder har observert. Det er også sprekkdannelse i asfalt før påkjøring av broen. Vi avventer inntil entreprenør har undersøkt nærmere, sa Rebnord.