NRK Meny
Normal

Frykter hærverk mot hønsehus var sabotasje

–Ukjente gjerningsmenn stengte av vann- og mattilførselen til et stort antall høns i Sveio. Politiet utelukker ikke at udåden kan knyttes til de omfattende flueproblemene i området.

Laster kart, vennligst vent...

Tirsdag formiddag rykket en politipatrulje ut til en eggeprodusent i Valevåg, etter melding om skadeverk mot et hønsehus. Trolig har de skyldige slått til sent mandag kveld. Til alt hell døde ingen dyr som følge av mat- og vannmangelen.

Andre skadeverk på kort tid

– Eieren sier dette hadde gått mye verre dersom det hadde skjedd midt på dagen i sommervarmen, sier operasjonsleder Jarle Utne Reitan ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt til NRK.

Det er andre gang på kort tid at eggeprodusenten opplever skadeverk. Reitan forteller at det forrige gang ble utført hærverk mot en gjødselskjeller. Skadene denne gangen beløper seg til flere titalls tusen kroner.

I juni fortalte NRK om de store flueproblemene i Valevåg , hvor folk blir plaget av store fluesvermer. Ingen har klart å finne ut årsaken til problemene. Politiet frykter nå at skadeverket mot eggeprodusenten har sin rot i dette.

– Håper ikke noen har plassert skyld

– Vi håper at dette ikke er noen som har plassert skyld og gått til aksjon av den grunn. I så fall er det snakk om ren mobbing, og det ville være veldig trist, sier operasjonsleder Reitan.

Politiet understreker at de ser alvorlig på episodene og ber publikum om tips i saken

Siste video

Programleiar: Jan Børge Lervik
Forsvaret detonerte håndgranaten som onsdag ble funnet på parkeringsplassen ved legevakten.