Frykter at savnet 61-åring kan ha blitt syk

– Den savnede har en sykdomshistorikk som gjør at han kan bli desorientert om tid og sted. Han kan ha gått hvor som helst. Hele Voss er nå et leteområde, sier lensmannen.

Mannskap fra Sivilforsvaret går langs veien i Voss

LETING: Mandag lette store styrker fra Sivilforsvaret og frivillige organisasjoner etter 61-åringen. Leteaksjonen etter 61-åringen ble klokken 09.00 i dag gjenopptatt. På bakgrunn av nye opplysninger fra pårørende utvider man nå søket.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Eivind Olav Gil Ottesen

SAVNET: Eivind Olav Gil Ottesen (61) ble meldt savnet av familien søndag kveld.

Foto: Privat/politiet

Eivind Olav Gil Ottesen (61) er nå savnet på tredje døgnet, etter at han ikke har vært sett siden natt til søndag i Voss sentrum.

Leteaksjonen etter 61-åringen ble klokken 09.00 i dag gjenopptatt. På bakgrunn av nye opplysninger fra pårørende utvider man søket.

Har sykdom

– Vedkommende har en sykdomshistorikk som gjør at han kan bli desorientert om sted og tid. Dette gjør det vanskeligere å vite hvor vi skal lete. Han kan ha gått hvor som helst, sier lensmann Ivar Hellene til NRK.

Den savnede skal ha sykdommen diabetes. Ifølge BA har han gått seg bort tidligere.

13 personer fra Røde Kors Voss og Vossastrand, 16 personer fra Sivilforsvaret og tre hundepatruljer fra politiet søker nå i området nord for Fleischers hotell til Bavallen.

– Hele Voss er nå et leteområde og vi ber på nytt vossingene om å sjekke garasjer, campingvogner, uthus og andre bygninger, samt under hekker og andre steder. Det har tidligere gitt resultater i slike saker, sier lensmannen.

Håper på helikopter

Rød jakke som savnet mann hadde på seg

PÅKLEDNING: Politiet gikk i går ut med dette bildet, som viser jakken savnede hadde på seg da han sist var sett.

Foto: Politiet på Voss

Den savnede ble sist sett i Voss sentrum natt til søndag, etter å ha vært på utestedet Yazz. Han bodde på en hytte i hyttefeltet Bavallen, men kom trolig aldri tilbake til hytten.

– Siste sikre observasjon, som ble gjort av en person som kjente ham, var utenfor Park Hotell og en kebabrestaurant klokken 02.20. Det er uavklart om han kjøpte noe, eller var på jakt etter drosje, sier Hellene til NRK.

– I hva slags tilstand var det savnede i?

– Han er blitt observert på utesteder på Voss, men vi har ikke fått melding om at han var overstadig beruset. Han var oppegående da han sist ble sett.

Savnet 61-åring sist sett her

SISTE OBSERVASJON. Den savnede 61-åringen ble sist sett mellom Park Hotel og denne pizza- og kebabrestauranten i Voss sentrum klokken 02.20.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Dersom noen har sett ham, eller tatt ham med i bilen, så er politiet interessert i tips.

– Alle observasjoner er interessante for oss. La oss ta den vurderingen, sier lensmann Ivar Hellene.

Her leter man tirsdag

Leteaksjonen mandag konsentrerte seg i hovedsak om området mellom Voss sentrum og Bavallen. Det ble søkt på bakken, men også langs elver og Vangsvatnet. Tirsdag trappes letingen opp.

– Vi har et finsøk gående i bavallsområdet fra Skjerpe til Bavallstunet. I tillegg har vi grovsøk fra Gullfjordungen nord for Fleischers og hele boligområdet nord for Voss.

Det ble brukt helikopter for å søke i et litt større område, mot Granvin og Hardanger. Politiet søker også fra luften i dag.

Helikoptersøk på Voss

HELIKOPTERSØK: Her er et Sea King-helikopter i luften over Bavallen tirsdag.

Foto: Kjell Ove Norheim

Den savnede er 179 centimeter høy, var trolig iført dongeribukse og en rød skijakke av merket Phenix.

Tips i saken kan gis til lensmannskontoret på Voss tlf. 56 62 87 00, operasjonssentralen til Hordaland politidistrikt 55 55 63 00, eller på 02800.

Frivillige mannskaper leter etter en 61 år gammel mann på Voss.

SE VIDEO: Frivillige mannskap leter etter savnede på Voss. Foto: Christine Kongsvik