NRK Meny
Normal

Frp-Woldseth: – Jeg har vært litt dum

Fremskrittspartiets toppkandidat i Bergen beklager bybane-rotet de siste dagene. – Jeg skulle ikke ha snakket på vegne av en bystyregruppe som ennå ikke er valgt, sier Tor Woldseth.

Fremskrittspartiets Thor Woldseth gjest i Vestlandsrevyen 6. august 2015.

HER BEKLAGER HAN: Tor Woldseth tok selvkritikk for de siste dagers bybanerot i Fremskrittspartiet da han gjestet Vestlandsrevyen torsdag kveld.

Vallogo

Forvirringen rundt Frps standpunkt i bybanesaken fortsatte i dag, etter at byråd Eiler Macody Lund i Politisk kvarter på NRK P2 i morges gjentok at partiet absolutt ikke vil stemme for bybanetrasé til Åsane over Bryggen i Bergen , et ultimatum partiet selv dementerte onsdag ettermiddag.

– Skal fortsatt kjempe for tunnel

Nå prøver toppkandidat og fungerende ordfører Tor Woldseth å klare opp overfor velgerne hvor partiet faktisk står.

– Vi vil ha Bybanen i tunnel bak Bryggen. Det kommer vi fortsatt til å kjempe for. Men å snakke om hva vi skal gjøre i neste valgperiode, er ikk bra. Det gjorde jeg i går, og det har jeg beklaget, sier Tor Woldseth torsdag kveld.

– Vil dere gå i forhandlinger om bybantraséen?

– Ja, vi vil gå i forhandlinger. Hvordan vi kommer ut av dem, er en helt annen sak. Det får bli opp til den nye bystyregruppen å vurdere hvordan det politiske terrenget ser ut etter valget.

Tar selvkritikk

– Hvordan har de siste dagene vært?

– Det vært veldig dumt. Det er blitt mye spill og spetakkel rundt dette som var helt unødvendig.

Woldseth mener Fremskrittspartiet ikke har vært vinglete, men tar selv selvkritikk for forvirringen partiet har skapt de siste dagene.

– Jeg var litt dum da jeg gikk ut og snakket på vegne av alle de andre. De skulle jeg ikke ha gjort, for den gruppen er ikke valgt ennå. Det tar jeg til meg, innrømmer listetoppen.