NRK Meny
Normal

– Vi skal unngå å rakke ned på hverandre

Bergen-ordfører Gunnar Bakke tror politikere vil unngå å rakke ned på hverandre i denne valgkampen. Carl I. Hagen føler seg rakket ned på etter uttalelser om Utøya og terrorisme.

Video Carl I. Hagen i Bergen under valgkampåpning

I GANG: Gunnar Bakke og Carl I. Hagen startet valgkampen i Bergen.

Mandag kom Frps ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen, til Bergen for å snakke varmt om eldreomsorg.

Men det er helt andre ting enn hans kjernesak som har stått i fokus de siste dagene.

Angrer én uttalelse

Hagen uttalte i helgen at han mener det er unødvendig å etterforske alle detaljene etter massakren på Utøy, fordi saken er oppklart og gjerningsmannen er tatt. Denne uttalelesen angrer han nå på og sier til VG Nett at han føler seg misforstått.

– Det jeg har sagt er at hensynet til de pårørende må være veldig viktig. Vi må bestrebe oss på at de pårørendes spørsmål blir besvart. Så har jeg stilt spørsmål ved om det er riktig, i en tid hvor mange kriminelle forhold ikke blir etterforsket fordi man ikke har kapasitet, at man ett år frem i tid skal bruke hundre politifolk til å etterforske en sak hvor gjerningsmannen er tatt og saken er oppklart, sier Hagen til NRK mandag.

Føler seg dårlig behandlet

Hagen føler seg rakket ned på.

– Hadde jeg visst hvor mange av mine politiske motstandere og konkurrenter som kunne tillegge meg holdninger og synspunkter jeg ikke har, i den sammenhengen skulle jeg ønske jeg ikke hadde svart på disse spørsmålene, sier Hagen.


Men han går ikke tilbake på sine uttalelser om at «nesten alle terrorister er muslimer». Hagen er blitt spurt om han trekker disse uttalelsene tilbake.

- Svaret er nei, sier Hagen.


LES OGSÅ: – Jeg står rakrygget for det jeg har sagt og gjort

Vil kjempe for eldreomsorg

De neste ukene vil Hagen kjempe for de eldste, landet rundt.

– For meg er eldreomsorg det viktigste. Det økonomiske ansvaret må over til folketrygden, slik at alle får et likt tilbud, uavhengig av økonomien i den enkelte kommune, sa Hagen.

Sammen med ordfører Gunnar Bakke i Bergen startet han mandag den lokale valgkampen for Fremskrittspartiet.

– Med en slik inngang vi har hatt til valgkampen, blir vi alle preget. Jeg tror vi i denne valgkampen vil fokusere på fortelle om hva vi står for, heller enn å rakke ned på andre, sier Gunnar Bakke.