NRK Meny
Normal

Frode Grytten tar «bokbad» bokstavelig

I sin egen lille boble flyter forfatteren rundt mellom badegjestene og leser dikt. Se video!

Forfatteren på bokbad i ordets rette forstand under Litteratursymposiet i Odda.

BOKBAD: – Dette må jo være verdens beste jobb. Jeg får betalt for å stupe og svømme, sier Grytten.

Har du noen gang drømt om å dytte en kjent forfatter rundt i et basseng mens han leser dikt inne i en oppblåsbar plastball?

Hvis svaret er ja, burde du kanskje oppsøke en drømmetyder. Eller kanskje heller en krisepsykolog. For sjansen til å få drømmen oppfylt har nemlig akkurat gått fra deg, med mindre du var til stede i Odda Folkebad sent torsdag kveld.

Denne uken går Litteratursymposiet av stabelen i Odda. Sent torsdag kveld fikk besøkende i svømmehallen oppleve et bokbad i en sjeldent presis forstand av ordet.

– Dette må være verdens beste jobb

På bassengkanten står den prisbelønte forfatteren Frode Grytten (54), ikledd dress og med mikrofon, inne i en oppblåsbar plastboble.

– Dette må jo være verdens beste jobb. Jeg får betalt for å stupe og svømme, sier Grytten, som senere på kvelden hoppet dresskledd rett i bassenget.

Men først skulle han ut på vannet i plastballen. Mens de rundt 70 betalende gjestende skubbet ham rundt i bassenget, leste Grytten dikt, som kom ut fra plastballen og til folket gjennom høyttalere.

Se video av Gryttens bokbad øverst!

Varer til søndag

Også Anna Kleiva, Hans Kristen Hyrve og Pedro Carmona-Alvarez leste opp fra samlingene sine under «Nattsvømming»-arrangementet.

«Litteratursymposiets far», Frode Grytten, er selv fra Odda, og var nok utvilsomt den av forfatterne som følte seg mest hjemme i folkebadet.

– Jeg har lært å svømme her, og har et sterkt forhold til dette badet, sier Grytten.

Litteratursymposiet i Odda startet onsdag. Festivalen avsluttes med forestillingen «Soga om Seselja» i Ullensvang kyrkje søndag kveld.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.