NRK Meny
Normal

Frigir navnene på de omkomne

De to som ble funnet døde på Voss i helgen var bosatt i Porsgrunn.

Brandsetdalen

PÅ VEI TIL HYTTEN: De to skal ha blitt funnet omtrent en kilometer nordøst for hytten de skulle til på Nyestølen. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng, men viser området de ble funnet i.

Foto: Brandseth fjellstove

Det var Anne Katrine Grønli (44) og Lars Eirik Brandset (43) som natt til søndag og søndag morgen ble funnet døde i terrenget i Brandsetdalen på Voss.

Ivar Hellene, lensmann på Voss i Hordaland

VENTER PÅ OBDUKSJONSRAPPORTEN: Rapporten fra Gades institutt er ikke klar, men lensmann Ivar Hellene mistenker ikke at noe kriminelt har skjedd.

Foto: Per Vidar Raunholm / NRK

De to var bosatt i Porsgrunn, skriver politiet i en pressemelding.

Skulle på hyttetur

De to skulle på hyttetur, men nådde aldri frem til hytten. Ifølge lensmann Ivar Hellene har de to trolig ligget i snøen i flere dager.

– Ingen ting tyder på at det har skjedd noe kriminelt. De to har gått mot hytten med snø opp til knærne. Det må ha vært tungt å gå, og alt tyder på at de har frosset ihjel, sier han.

Mannen og kvinnen ble funnet omtrent en kilometer nordvest for hytten, på den veien de skulle gå for å komme frem til hytten. Det var 15-20 meter mellom dem.

Venter på obduksjonrapporten

Politiet på Voss har opprettet en såkalt undersøkelsessak og de omkomne ble søndag sendt til Gades institutt for obduksjon.

Rapporten er foreløpig ikke klar.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås