Fremskrittspartiet blir i byråd

Fremskrittspartiet begynner nå å lete etter Gunnar Bakkes erstatter. – Dette er en konflikt mellom to personer, ikke mellom to partier, sier Frps gruppeleder Tor Woldseth.

Gunnar Bakke gående

KRISEMØTE: Klokken 18 startet krisemøtet i Bergen Fremskrittsparti, hvor Gunnar Bakke skal redegjøre for bakgrunnen for at han trakk seg som byråd på dramatisk vis natt til mandag.

Foto: NRK

Mandag kveld satt Fremskrittspartiet i Bergen i krisemøte på partikontoret i Bergen sentrum.

Innkalt var byrådene, deres rådgivere og bystyregruppen.

Kun én sak er på agendaen: Gunnar Bakkes dramatiske avgang som byråd og hvordan dette påvirker Frps fremtid som byrådsparti.

Det var en ordknapp eks-byråd som ga en kort kommentar til NRK på partikontoret, rett før han gikk inn på møtet:

– Vi skal snakke om det som skjedde i går. Vi skal ta en gjennomgang av hva som er fakta i saken, og det blir en diskusjon av situasjonen videre. Det jeg skal gjøre er bare å informere partiet, så blir resten opp til dem, sier Bakke til NRK.

Etter møtet forlot han partikontoret uten å snakke med de oppmøtte journalistene.

Tvunget til å gå av

Som NRK skrev tidligere i dag, skal byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) ha gitt Gunnar Bakke klar beskjed om at han ikke hadde hennes tillit.

Årsaken skal ha utgangspunkt i en langvarig personkonflikt mellom de to politikerne, men er blitt akutt utløst av at Fremskrittspartiet bestilte sin egen traséutredning av hvor bybanen fra Bergen sentrum til Åsane skal gå, uten å ha informert sine samarbeidspartnere i byrådet.

Mandag kveld skriver Bergens Tidende at Stolt-Nielsen skal ha gitt Bakke et direkte ultimatum søndag kveld: – Trekk deg innen 15 timer eller bli sparket fra jobben, skal beskjeden ha vært.

– Dette er en konflikt mellom to personer, ikke to partier. Vi vil få tilbake vår byrådsmyndighet etter at vi har kommet opp med en kandidat, sier gruppeleder Tor Woldseth til NRK, etter møtet var over i 19-tiden mandag.

Leter etter kandidat

For nå begynner Fremskrittspartiet i Bergen jakten på en som kan erstatte Gunnar Bakke som byråd med ansvar for kultur, næring, idrett og kirke.

– Det vil nok ta en dag eller to. Det er mye som må avklares, som for eksempel nåværende arbeidssituasjon, sier Woldseth.

Det som imidlertid er klart er at Gunnar Bakke nå går tilbake til bystyret. Det er foreløpig uklart hvilken rolle han vil ha for partiet i fremtiden, eller om han vil påta seg partiverv.