NRK Meny
Normal

Fra mammaperm til toppsjef

Linn Moholt mistet faren og broren i Air France-flyulykken i 2009. Hun tok over familiebedriften, og nå går den bedre enn noen gang.

Video Fra mammaperm til toppsjef

For to år siden var Linn Moholt i mammapermisjon da hun og familien fikk livet snudd opp ned.

Om bord et Air France-fly på vei fra Rio til Paris sommeren 2009 satt både faren og broren hennes. Av ukjente årsaker styrtet flyet og alle om bord døde .

– Men når det først var så galt, så var vi jo glade for at de hadde hverandre den siste stunden. At ikke noen av dem måtte oppleve dette alene, forteller Moholt.

– Det ble som terapi

Midt oppe i sorgen fikk Linn Moholt plutselig ansvaret for å drive familiebedriften Karsten Moholt elektromekaniske verksted. 34-åringen gikk fra mammaperm til toppsjef over natten.

– For min del slik som jeg er som person, så hadde det vært verre å ikke gjøre noen ting. På en måte ble det nok litt terapi å ha noe å engasjere seg i og føle at man er til nytte med en gang.

Suksess

I dag har hun ansvar for 170 ansatte og et av de største elektromekaniske verkstedene i Norge. Ordremengden øker stadig

– Dette var min fars kontor før jeg flyttet inn. Det tror jeg var noe av det tyngste jeg gjorde. Det å rydde ut av kontoret til min far og bruke det selv. Jeg husker at jeg synes det var vanskelig, forteller Moholt.

Ønsker seg en grav

I april ble ferdskrivet og deler av flyvraket funnet i havet. Nå blir omkomne hentet opp , og det gir familien et håp om å få en grav å gå til.

– Det er ikke det samme å gå til en minnestein som å gå til en grav. Så det har jo vært ønsket vårt hele tiden å få de hjem, sier Gerd Moholt som mistet både sin ektemann og sin sønn i ulykken.