Håper sporhund kan løse lama-drama

– Nå har vi tråkket rundt i skog og mark i dagevis, og jeg synes det er merkelig at vi ikke har funnet Kimmy (2), sier lamabonden. Nå trappes søket opp.

Rømt lama på Lindås

PÅ RØMMEN: To år gamle Kimmy (foran) har vært sporløst borte siden tirsdag. Dersom du treffer en løpsk lama i Lindås-traktene må du straks melde fra til bonden eller politiet. Eieren vurderer nå å skaffe sporhund i leteaksjonen, som fortsetter i kveld.

Foto: Drømmegården

Fredag kunne NRK fortelle om den uvanlige rømningshistorien. Lamaen Kimmy forsvant sporløst fra gården tirsdag i forrige uke og har ikke vært sett siden.

– Jeg frykter hun har gått seg fast i ulendt terreng, eller stukket av langt fra gården. Vi har lett rundt i skogen sammen med naboer og unger, men har verken sett eller hørt noe, sier Arne Haaland til NRK.

Han driver Drømmegården på Hjelmås i Lindås nord for Bergen, og Kimmy er kanskje den største attraksjonen på besøksgården.

Vi har hunder, men ingen som er opplært til å lukte opp og spore dyr. Jeg vurderer å ta kontakt med noen som kan hjelpe oss med søket.

Arne Haaland

Vil søke med hund

Lamaen er et søramerikansk kameldyr og tåler det norske klimaet godt. Kimmy er født i fangenskap og oppvokst i Nordhordland.

– Vi har hunder, men ingen som er opplært til å lukte opp og spore dyr. Jeg vurderer å ta kontakt med noen som kan hjelpe oss med søket, sier Haaland.

Allerede i kveld skal han ut og fortsette søket.

Drømmegården har, i tillegg til lamaen, åtte geiter, tre hester, en kalkun, 30 høns, tre ender, ti kaniner, to marsvin og 40 duer.

Elsker brødskiver

Kimmy er en hun-Lama, og ikke en han slik NRK først meldte. Gråbrune Kimmy er oppkalt etter kenguruen i fjernsynsserien Vennebyen og er på størrelse med en ponni.

Selv om lamaen er oppvokst i fangenskap er hun ikke vant til å gå alene i terrenget. Hun kan ha blitt skremt av hjort eller gått seg fast.

– Hun er snill, men litt skvetten og folk kommer gjerne ikke så nært innpå henne. Hun er glad i gress og kraftfor, men brødskiver er kanskje det hun liker aller best!

Både i 2013 og 2014 var det lamarømninger fra andre gårder rundt Bergen, både Åsane og Indre Arna. I 2007 forsvant en lama i Kvinnherad.