NRK Meny
Normal

Os-drapet: Forsvarerne til 18-åringen vil måle opp ruten

– Jeg vil sjekke hvor lang tid det tar å gå mellom de ulike punktene, sier forsvarer Rolf Knudsen.

Advokat Rolf Knudsen

Rolf Knudsen vil sjekke hvor lang tid det tar å gå fra huset til 18-åringes kamerat til Hilda Festes leilighet.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

– For min egen del er det aktuelt med en befaring i området. For å få et inntrykk av stedet, og for å sjekke hvor lang tid det tar å gå mellom de ulike punktene, som er fremkommet i etterforskningen, med normal gange, sier advokat Rolf Knudsen til Bergensavisen.

Han er forsvarer for den 18 år gamle osingen som er siktet for å ha voldtatt og drept 98 år gamle Hilda Feste. Den eldre kvinnen ble funnet død i omsorgsboligen sin i Gamleheimshagen på Os, 1. januar i år. 18-åringen har også fått tildelt Ivar Abrahamsen som medforsvarer på grunn av sakens karakter.

Knudsen forteller til avisen at det er flere ting forsvarerne vil få kartlagt.

Gamleheimshagen i Os

I denne leiligheten ble Hilda Feste voldtatt og drept.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Ble konfrontert med nye bevis

Torsdag møtte 18-åringen til nok et avhør. Der skal han ha blitt konfrontert med nye bevis. Hvilke bevis det er snakk om, vil ikke Knudsen kommentere.

– Min klient har det vært det samme bildet hele tiden, siden før pågripelse og da han bare var et vitne i saken. Han husker overhodet ingenting rundt drapstidspunktet. Han kan ikke fatte og begripe at han har begått en slik handling, fremholder Knudsen til BA.

Han forteller videre til avisen at det er for tidlig å si om 18-åringen er innforstått med at det går mot en tiltale og rettssak.

– Vi skal senere i uken ha et møte hvor vi diskuterer veien fremover, i første omgang med tanke på det neste fengslingsmøtet fredag i neste uke.

18-åringen ble drapskvelden kastet ut av en kamerat. Han besøkte kameraten i 19.30-tiden, og de to skal ha drukket en del sprit. Så kastet kameraten han på dør. Det fordi han begynte å tulle seg eller «monge seg», som han skal ha forklart i avhør.

LES: – Gikk fra fest i sinne .

Politiet anslår at drapet på Hilda Feste skjedde ca. klokken 21.15.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim

Asbjørn Onarheim.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Ingenting svekker mistanken

– Vi hadde en gjennomgang av forrige avhør og presenterte opplysninger som vi har hentet inn, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til BA.

Han vil heller ikke kommentere hva disse opplysningene innebærer, men legger til at politiet har dannet seg et klart bilde av hva 18-åringen foretok seg den aktuelle kvelden.

– Det har ikke forekommet noe som svekker mistanken mot ham, sier Onarheim.

Hilda Feste (98) ble drept på Os

Det tok lang tid før 18-åringen ble pågrepet for drapet fpr Hilda Feste (bildet).

Foto: Oddmund Lunde/Ketil Jordan