NRK Meny
Normal

Laget som har et kollektiv som klubbhus

Møt Løvstakken fotballklubb som har rykket opp hvert år siden klubben ble startet, og som styrer driften av klubben i studentkollektivet.

Kompisgjengen startet lag, men har ikke klubbhus. På tre år har de rykket opp tre ganger. Møt fotballklubben Løvstakken i Bergen.

SE VIDEO: Denne sesongen følger NRK kompisgjengen i Løvstakken. Se første episode av nettserien «Stakken» her.

De startet klubben og begynte på laveste nivå i 7. divisjon i 2011. På tre år har de rykket opp år etter år – og i år er de klar for 4. divisjon.

Denne sesongen skal NRK Hordaland følge Løvstakken fotballklubb. Gjennom denne nettserien skal du bli bedre kjent med spillerne både på og utenfor banen i kompisgjengen som har gått parademarsj gjennom divisjonssystemet.

  • Se første episode av «Stakken» i videovinduet øverst!

Oppstarten

Joakim Neergård

KOMPISGJENG: Klubben består av mange tidligere Løv Ham-spillere, kompiser fra Fyllingsdalen og Bønes-området og har gått rett gjennom divisjonssystemet de siste tre årene.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Løvstakken fotballklubb så dagens lys garasjen hos en av foreldrene til spillerne. Datoen var 9. november og stedet var Ortuflaten i Fyllingsdalen.

Laget består av en kompisgjeng hvor de alle fleste er født i 1990 og 1991, og hvor de fleste er oppvokst i Fyllingsdalen og Bønes-området. Mange av spillerne spilte aldersbestemt for den tidligere fotballklubben Løv-Ham.

Alle som var med å starte klubben hadde en tanke om skape en fotballklubb som skulle gå inn å gjøre seg bemerket i bergensfotballen. Nå begynner de å gjøre nettopp dette, og i år har de tatt steget opp i fjerdedivisjon.

Joakim Nergård er både trener, grunnlegger og administrativ sjef i klubben. Kort sagt: Han har de fleste hattene i klubben.

Han forteller at klubben hadde én målsetning da de startet opp:

– Vi hadde en ganske klar målsetting om at vi ville opp til 4. divisjon, men at vi skulle klare det på tre år var ikke som vi hadde forventet, ler han.

Løvstakken fotballklubb

MANGE HATTER: Joakim Nergård er trener, oppmann, grunnlegger og forsvarspiller i Løvstakken.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Kollektivet

I første episode skal vi bli med økonomistudenten som er en av klubbens grunnleggere.

Han bor i et kollektiv sammen med lagkameratene Mads Steindal og Sindre Lundberg. I mangel på noe annet fungerer kollektivet som klubbens klubbhus, der planlegging av treninger, reiser og det meste av administrasjon blir gjennomført.

I tillegg er det her klubbens opprykksfester har funnet sted, og som i fjor høst visstnok nådde nye høyder ...

Årets sesong

Klubben spiller i 4. divisjon avdeling 2. Her møter de blant annet Gneist, Loddefjord, Norheimsund, Osterøy og Voss. Detter er store breddeklubber med langt flere medlemmer – og ikke minst et klubbhus – å vise til.

Men Løvstakken har store ambisjoner om å kjempe om poengene med de mange storebror-klubbene. Etter siste serierunde 25. oktober håper kompisgjengen de er med i toppen av tabellen.

Løvstakken serieåpner borte mot Norges Handelshøyskole på Krohnsminde tirsdag 22 april.

Løvstakken Fotball logo

KLUBBHUSET: I et lite studentkollektiv midt i Bergen sentrum finner du klubbhuset. Et lite skilt i vinduet er eneste tegn på at klubben drives herfra.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik