NRK Meny
Normal

Folkefest i Norheimsund: – Det er fantastisk

NORHEIMSUND (NRK): Det er langt fra Alpe d'Huez til Norheimsund, men fansen fikk en smak av sykkelsirkuset da flere sykkelstjerner gikk i mål i hardangerbygden Kristi himmelfartsdag.

Kristian Kogstad og sykkel

GLAD: Sykkelentusiast og harding Kristian Kogstad var fornøyd med dagen, til tross for ruskeværet Tour des Fjords-rytterne måtte gjennom.

Foto: Ingvild Fjelltveit/Jonathan Nackstrand / NRK/AFP

– Det er fantastisk! Jeg selv er en entusiast, og det å se verdenstjerner komme til bitte lille Norheimsund er stort, sier Kristian Kogstad.

Han sykler selv, og dukket opp i gråværet i målbygden for Tour des Fjords andre etappe i dag.

– Det er en fin opplevelse, det er det absolutt. Det er veldig spesielt at de kommer hit, og det viser at bygdesamfunnet er flott. Når det først skjer noe her, så støtter man opp, og det er koselig å se, sier Kogstad.

Og mange hadde møtt opp. Veiene var stengt, kaffen var kokt og vaflene klare: Det var duket for folkefest i Norheimsund.

– Det er gøy å se at folk stiller opp selv i dårlig vær. Det er veldig stort og gøy, og man får ekstra krefter av det, sier kanskje den største stjernen i rittet, Edvald Boasson Hagen.

kristian kogstad

SYKLIST: Kristian Kogstad fikk se idolene på nært hold.

Foto: Ingvild Fjelltveit / NRK

Håper på seier

Etter fire timer og tre kvarter på to hjul fra Gulen, trillet Hagen inn til andreplass i mål, bak nederlandske Timo Roosen. Hagen ligger nå 31 sekunder bak den belgiske sammenlagtlederen Dries van Gestel.

– Jeg tar innpå og klatrer stadig, men må ta dag for dag. Jeg håper at jeg kan gå fremover og komme på pallen til slutt, sier han.

– Du er en av forhåndsfavorittene, tror du at du kan vinne?

– Jeg er et stykke bak enda, men jeg har klatret litt. Det føles bra, og jeg var bra i Tour of Norway også, så jeg håper det, sier Hagen.

Edvald Boasson Hagen

TAR INNPÅ: Edvald Boasson Hagen tar inn på sammenlagtleder van Gestel, og ligger nå 31 sekunder bak før tredje etappe i morgen.

Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK

Neste etappe fra Odda

I Tour of Norway vant Hagen med fire sekunder foran australske Simon Gerrans.

I morgen går neste etappe fra Odda til Karmøy, før fjerde og femte etappe går i Stavanger og Sandnes. Rittet avsluttes på søndag.

Slik ser resultatene ut i sammendraget:

  1. Dries van Gestel
  2. Timo Roosen (+24)
  3. Edvald Boasson Hagen (+31)
  4. August Jensen (+36)
  5. Kasper Asgreen (+40)
  6. Andreas Vangstad (+40)
  7. Lennard Kämna (+40)
  8. Eliot Lietaer (+40)
  9. Bjørn Tore Hoem (+40)
  10. Nick van der Lijke (+40)