NRK Meny
Normal

Folk strømmer til den åpne kirken

– Det er viktig å ha et sted å samles når vonde ting skjer, sier sokneprest Arnt Johan Vistnes.

Prest og kateket

ÅPNER KIRKEN: Sokneprest Arnt Johan Vistnes (t.v.) og leder for kriseteamet i Stord kommune, Aasmund Storebø.

Foto: Johannes Morland / NRK

Sokneprest Arnt Johan Vistnes åpnet fredag kveld Nysæter kirke i Sagvåg for sørgende etter det tragiske dødsfallet som skjedde på tettstedet på Stord torsdag ettermiddag.

Og folk strømmer til kirken, som blir bemannet med psykososialt kriseteam, representanter fra skolen og kirkepersonell, og er åpen på kveldstid helgen igjennom.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Folk strømmer til åpen kirke

Folk strømmer til åpen kirke

En time etter at kirken åpnet hadde rundt 150 mennesker vært innom.

– Det er viktig at folk får et sted å møtes og snakke sammen. Hendelsen som har skjedd er helt spesiell, sier Vistnes til NRK.

– Folk søker fellesskap

– Folk søker felleskap når vonde ting skjer. Om de ikke snakker sammen, så skaper nærværet trygghet. Nå må vi se hverandre og prøve å hjelpe hverandre, sier Vistnes.

Fredag ettermiddag holdt politiet en ny pressekonferanse i drapssaken. Der kom det frem at 13-åringen har innrømmet å ha påført 3-åringen vold, og at han også har beskrevet handlingene.

Planlegger for klassekameratene

Rektor Trude Aamot ved Nysæter ungdomsskole, der 13-åringen går, var også til stede i den åpne kirken i kveld. Hun har brukt dagen på å planlegge hvordan elevene skal tas imot på mandag.

– Vi har møtt kristeamet for å planlegge hva vi skal gjøre, og har også hatt et møte med de ansatte for å planlegge hvordan vi skal ta imot elevene, sier Aamot til NRK.

– Det blir et opplegg for klassen som eleven går i, men også for hele skolen. Vi skal være der for hverandre og støtte hverandre, sier Aamot.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik