NRK Meny
Normal

Bærum holdt Brann til uavgjort i Bergen

Brann spilte 2-2 mot Bærum, og ga Kristiansund et halmstrå i kampen om direkte opprykk.

Skålevik

SCORET: Steffen Lie Skålevik sendte Brann i føringen etter 11 minutter.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Slik var kampen:

Laster innhold, vennligst vent..

Sogndal er allerede klare for opprykk etter 5–2 over Hønefoss søndag. Like bak er Brann i ferd med å fjerne all spenning om hvem som følger laget fra saftbygden opp. Etter seire over Kristiansund og Jerv i de foregående serierundene, inntok bergenserne andreplassen i 1. divisjon foran nettopp Kristiansund.

NRK sender kampen direkte på NRK Sport og P1 i Hordaland fra klokken 19.00:

Åsane-jubel etter seier

HJALP BRANN: Åsane vant 2–0 over opprykkskandidat Kristiansund søndag.

Foto: Trond Gausemel / Hordalandsfotball

Kan øke til ni poeng

Kristiansund gikk på en smell mot Åsane i går. Dermed er avstanden opp til Brann seks poeng foran kveldens oppgjør på Brann Stadion. Vinner Brann mot Bærum, øker avstanden til ni poeng.

Selv med seier i onsdagens hengekamp mot Sogndal, vil Kristiansund da kun ha en teoretisk sjanse til å igjen Brann, som per i dag også har fem mål bedre målforskjell enn nordmøringene foran de to siste serierundene.

Vinner Sogndal på onsdag, er det ingen tvil. Da kan Kristiansund maks ta seks poeng, og da er Brann klar for comeback i eliteserien.

Siste nytt før kampen:

  • I kveldens kamp vokter Alex Horwath målet i stedet for Piotr Leciejewski, som har klart å pådra seg tre gule kort. Kenneth Udjus er langtidsskadd, fjerdekeeper Markus Pettersen er opptatt med landslaget, så på benken sitter 16-årige Emil Harloff.
  • Vadim Demidov er tilbake i troppen etter å ha stått over mot Jerv på grunn av skade.
  • Sivert Heltne Nilsen er derimot ikke i troppen. Trolig tar Kristoffer Barmen igjen hans plass på midten.

Jerv mot Nest-Sotra

SVART DAG: Jerv gjorde som de ville mot Nest-Sotra søndag og var nærmere fire og fem enn strilene var redusering.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Nest-Sotra trolig fortapt etter tap

Litt lenger nede på tabellen fikk Åsane nytt håp om forlenget kontrakt etter seieren over Kristiansund søndag. De oransje ligger nå øverst av lagene på nedre halvdel av tabellen. Men med bare tre poeng ned til nedrykksplass, blir det et bikkjeslagsmål til siste slutt. Laget har igjen Fredrikstad (11. plass) hjemme og Hønefoss (16. plass) borte.

For Nest-Sotra går det ubønnhørlig mot et gjensyn med 2. divisjon. Sotrastrilene fikk pryl av Jerv i helgen og ligger nå på nest siste plass, med samme poengsum som bunnlaget Hønefoss.

Laget må vinne begge sine siste kamper mot Brann (2. plass) og Fredrikstad (11. plass), samt at Bærum, Follo og Levanger må tape så godt som alt, for at det skal være snev av håp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.