NRK Meny
Normal

Flytter festivalen ut på fjorden

Festivalsjef Alf Warloe Christophersen kasserer det gamle bluesteltet og leier inn en gigantisk lekter for å få alle konsertene samlet i sentrum.

Created by InfoDispatcher

VIDEO: Sjå intervju med festivalsjef Alf Warloe Christophersen for Skånevik Bluesfestival.

– Vi måtte finne på noe nytt og spektakulært. Etter 19 år var det på tide å snu kortstokken og prøve på noe nyskapende, sier Christophersen, som er sjef for Skånevik Bluesfestival.

– Første festival på lekter

Alf Warloe Christophersen

TENKER NYTT: Festivalsjef Alf Warloe Christophersen samler festivalen i sentrum.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Konsertlekteren blir levert av Eide Marine i Høylandsbygd og er 100 meter lang og 30 meter bred. Giganten skal ligge fortøyd ved kaien i Skånevik sentrum, like ved hovedkvarteret og klubbscenen House of Blues.

– Dette er en løsning som vil skape mye mer folkeliv i sentrum, ved at vi får samlet hele festivalen her nede. Så vidt jeg vet er det første gang noen har arrangert en festival på en lekter, sier Christophersen.

Konserter og publikum på lekter er likevel ikke noe helt nytt. I 2003 spilte Kaizers Orchestra på en stor flytescene i Vågen, med et par tusen publikummere på en tilsvarende lekter.

Lekter til Skånevik Bluesfestival

SLIK BLIR DET: Lekteren er 100 meter lang, 30 meter bred og vil ha scene vendt mot sjøen.

Færre på de største konsertene

Festivalsjefen legger ikke skjul på at flyttingen til fjorden innebærer en nedskalering i forhold til publikumsmengde på de største konsertene. Der bluesteltet på det meste kunne huse seks-syv tusen tilskuere, vil lekteren ha en begresning på rundt tre tusen.

Publikum i bluesteltet

DROPPER TELTET: Tidligere har de største konsertene vært holdt innendørs i et stort telt. Her fra Foreigner-konserten i 2011.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

– Jeg regner med vi kunne fått plass til flere, men vi må tenke på sikkerhet og rømningsveier. Samtidig har vi ingen ambisjoner om at festivalen skal vokse. Jeg tror fortsatt alle vil få sett favorittbandet sitt, men publikum bør nok passe på å kjøpe billetter i forkant for å være sikret plass, sier Christophersen.

Lover sol og fint vær

Flere artister skal allerede ha uttrykt sin begeistring for planene, men festivalsjefen tror likevel ikke utendørs scene med utsikt til fjord og fjell vil bidra til å dra enda sterkere navn til Skånevik.

– Vi skal jo prøve, selvsagt. Men dette er en kynisk bransje hvor agentene styrer hvor artistene skal dra. De går etter pengene, så jeg tror ikke de vil bry seg stort, sier Christophersen.

Alice Cooper

MANGE STORE: Alice Cooper og bassist Chuck Garrick på scenen i Skånevik i 2009.

Foto: Bjørn Erik Ovesen

Han frykter ikke at festivalen skal regne bort, nå som alle konsertene flyttes utendørs.

– Neida, her er det bare sol og fint vær som gjelder, fleiper Christophersen.

Mange storheter på besøk

Skånevik Bluesfestival ble for første gang avholdt i 1997 og har vokst seg til å bli en av Vestlandets mest anerkjente festivaler innen blues, rock og soul. Blant årets artister er Uriah Heep, The Sweet, UFO, Admiral P, Bjørn Berge og det kritikerroste progrrockbandet fra Stord, D'Accord.

Tidligere har Christophersen & co hatt besøk av blant andre Def Leppard, Journey, Alice Cooper, ZZ Top, Gary Moore, Foreigner, Kent, Whitesnake, Twisted Sister, Joe Bonamassa, Europe, Scorpions, Johnny Winter, Peter Green og Chuck Berry.

Skånevik

IDYLLISK: Lille Skånevik i Etne kommune har hatt noen av verdens største artister innen rock, blues og soul på besøk.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Se kampen fra 1. runde i cupen 18.04.18. Foto/teknikk: Rune Endre Larsen. Kommentator: Sindre Helgheim.