NRK Meny
Normal

De tok luftveien til semifinalen

Kompisgjengen fra Bergen ville få med seg både jobb og semifinalen på Høddvoll. Løsningen ble et eget helikopter.

Kompisgjeng tok helikopter til Høddvoll

FOTBALLGALE: (Fra høyre): Steinbjørn Nese, Endre Eliassen, Helge Langeland og Rude Soltvedt har nettopp landet etter en luftig tur til semifinalen. Pilot Christer Blomsund helt til venstre.

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

Like etter klokken 12.30 i dag landet et helikopter fra Bergen på treningsfeltet ved siden av Høddvoll.

Der steg Rudi Soltvedt, Helge Langeland, Endre Eliassen og Steinbjørn Nese ut av flyvemaskinen – klare for ettermiddagens cupsemifinale mellom Hødd og Brann.

– Måtte fly litt omvei

– Det var litt tåke, og vi måtte fly noen omveier, men vi kom oss frem, forteller Soltvedt.

Resten av Brann-fansen hadde allerede sittet flere timer i buss da han og kameratgjengen fra Askøy og Bergen dro fra byen. Etter litt over en times flytur var de på plass på Sunnmøre.

Den tidlige kampstarten i semifinalen har skapt både irritasjon og frustrasjon blant Brann-fans som ville få med seg kampen. Høddvoll stadion har ikke flomlys og for å være sikker på at en har dagslys til både overtid og eventuell straffesparkkonkurranse, ble kampen berammet til klokken 16.00.

Det fikk mange i Bergen til å reagere. Blant annet gikk stortingsrepresentant Gina Barstad ut og sa at det var helt håpløst med en cupsemi så tidlig på en hverdag.

– En spontan greie

– Det hadde gått mange arbeidsdager om vi skulle kjørt opp og for eksempel overnattet. Så da forslaget kom opp, ble det en litt spontan greie som hele gjengen ble med på, sier Soltvedt.

Helikopter i Ulsteinvik

LANDET PÅ HØDDVOLL: Helikopteret gikk inn for landing på treningsmatten ved Høddvoll stadion like etter klokken 12.30 i dag.

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

Det hjalp også at de kjente en helikopterpilot.

– Når vi i tillegg har en kamerat som flyr helikopter, gjorde det at det var mulig å få til.

Etter en litt fuktig helikoptertur, hadde gjengen Bergen så god tid at de fikk tid til en liten pubrunde i Ulsteinvik.

Til NRK.no gav de følgende tips om kamputfallet:

– Dette betyr så mye for klubben og for Bergen. Vi tror Brann vinner, vi er overbevist om det. Nå skal vi drikke mer øl. Heia Brann!

Siste video

En stor delegasjon fra Belgia besøkte Troll A-plattformen. Landet skal fase ut atomkraft og ønsker å erstatte den med gass fra Norge.
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Brannvesenet melder om svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet.