Flesland og Stord stengt til 14

- Jeg holder på å få askefnatt, sier oppgitt terminalsjef på Flesland.

Avgangshallen på Flesland under askestenging

FRUSTRASJON: Flere passasjerer var møtt opp for å reise etter at flyplassledelsen onsdag uttalte at utsiktene fremover var gode.

Foto: Linda Ekeland / NRK

I går var luftrommet i hele Norge åpent, og lufthavnsjef Dag Aksnes uttalte at utsiktene fremover var gode.

På morgenkvisten torsdag ble det besluttet å stenge lufthavnen. Klokken 08.30 runget høytalerbeskjeden over terminalområdet: Flyplassen vil bli stengt iallfall til klokken 14.

– Det ser bra ut nå, utsiktene er gode for i dag og i morgen så nå håper vi dette problemet er over, sa lufthavnsjef Dag Aksnes til nrk.no onsdag ettermiddag.

- Ligger som et belte

Torsdag våknet reisende på Vestlandet til nyheten om at Flesland og Stord lufthavn er stengt igjen. Også flyplassene Sola, Haugesund, Florø og Førde er ute av drift på grunn av askeskyer.

- Skyene har lagt seg som et belte utenfor kysten vår på grunn av et lavtrykk ved Færøyene . Vi blir nok straffet fordi vi bor her vi bor, sier terminalsjef på Flesland, Alf Sognefest, til nrk.no torsdag morgen.

- I går uttalte flyplassledelsen at utsiktene fremover var gode. Hvorfor er det så vanskelig å forutse?

- Det er været vi må spå om, og det er ikke lett å forutsi hvordan disse skyene vil oppføre seg. Vi var klar over skyene i Nordsjøen, men i går så de ut til å holde seg i ro. Vi trodde de ville løse seg opp, slik de har gjort ellers i Europa, sier Sognefest.

- Knuser drømmer

Flyplassledelsen skal ha møte senere torsdag morgen for å se på utsiktene for resten av dagen. Sognefest beklager stengingen sterkt overfor passasjerene.

- Vi er veldig uforutsigbare, og det verste er at vi rammer våre kunder så sterkt og knuser både drømmer og opplevelser for dem. Det er forferdelig å tenke på, sier Sognefest.