NRK Meny
Normal

Flere veier fortsatt stengt etter uværet

Uvær og vind herjer fortsatt i fjellet.To veier er stengt, mens flere andre har kolonnekjøring

Rv 7 Hardangervidda ved Dyranut

VEIER FYLT AV SNØ: Slik ser det ut på riksvei 7 over Hardangervidda lørdag morgen. Dette bildet er tatt ved Dyranut, 1235 meter over havet.

Foto: Webkamera / Statens Vegvesen


Lørdag morgen er riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet fortsatt stengt. Det samme gjelder for riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli.

– Det blir gjort nye vurderinger på når veiene kan åpnes i løpet av dagen, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Veitrafikksentralen til Statens vegvesen.

– På veien over Hardangervidda gjenstår det mye opprydningsarbeid og dette vil trolig ta fem til seks timer å få gjennomført. Utpå ettermiddagen blir det gjort en ny vurdering på om riksvei sju kan åpnes igjen i dag.

På grensen mellom Rogaland og Vest-Agder er fylkesvei 45 gjennom Hunnedalen også stengt. Ifølge Statens vegvesen har det blåst mye snø over veien i løpet av natta, og dette tar litt tid å rydde bort. Håpet er å åpne veien i løpet av dagen, opplyser Statens vegvesen til NRK

Kolonnekjøring på andre strekninger

E 134 over Haukeli er nå åpnet for fri ferdsel etter kolonnekjøring tidligere i dag. I går kveld måtte stenges for trafikk i går kveld på grunn av uværet.

På fylkesvei 50 Hol-Aurland er det lørdag formiddag kolonnekjøring, mens E16 over Filefjell og riksvei 52 Hemsedalsfjellet er åpnet for normal trafikk.

Bedre for ferjetrafikken

Også flere ferjesamband fikk problemer i den sterke vinden i går kveld. Sambandet mellom Leirvåg i Austrheim og Sløvåg i Gulen måtte stenges, men ble åpnet igjen for trafikk i morges.

I Rogaland går også ferjetrafikken på E 39 mellom Mortavika og Arsvågen nå som normalt.

Du kan følge situasjonen på veiene fra minutt til minutt på NRK trafikk.

Vinden skapte problemer i Bergen

I sentrum av Bergen skapte vinden problemer i går kveld og deler av Torgallmenningen må stenges av. En søyle med julepynt knakk i stormkastene. Andre søyler ble utsatt for et sterkt vindpress og ble fjernet av mannskaper fra brannvesenet.

På Bergen lufthavn Flesland måtte et Norwegian fly fra Sandefjord avbryte landingen på grunn av sterk vind. Da det forsøkte å lande på nytt slo lynet ned i flyet, skriver Bergensavisen.

LES OGSÅ: Julepynten knakk tvert av i stormen

Julepynt blir tatt ned på Torgalmenningen

STERK VIND I SENTRUM AV BERGEN: Flere stolper med juledekorasjon måtte tas ned av brannvesenet.

Foto: Tom Arne Moe / NRK

Torden og haggelbyger i dag

– Selv om vinden løyer noe i dag lørdag, er det ventet lyn, torden og hagl på Vestlandet og i Trøndelag, sier statsmeteorolog Bente Marie Wahl.

Det er meldt om vind også i dag, men ikke så sterk som i går. Det blir nordvestlig liten og periodevis stiv kuling tidlig på dagen.

Les mer om været på nettsidene til yr.no

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.