Flere ulykker i Nordhordland etter snøfall

Den første mandagen i året startet med snø. På én time var det fire trafikkuhell i Nordhordland mandag morgen. – Det er glatte veibaner i hele fylket, sier politiet.

Kollisjon Seim

STENGTE: Fylkesvei 57 stengte på Seim etter en ulykke mellom en søppelbil og en annen bil. Veien er nå åpnet igjen. Ingen skal være alvorlig skadet.

Foto: Bergen foto og media

Vinterens første snøfall i bergensområdet kom på årets første mandag. Føret skaper problemer for trafikken i fylket.

Mellom klokken halv syv og halv åtte mandag morgen var det fire trafikkulykker i Nordhordland.

  • Kl. 06.35 på Myking i Lindås. En mannlig fører kjørte av veien. Han var aleine i bilen, og sier at han er uskadd. Trafikken går nå som normalt.
  • Kl. 07.12 ved Espelandstunnelen i Lindås kolliderte en søppelbil med og en annen bil på fylkesvei 57. En 57 år gammel mann er lettere skadet som følge av ulykken.
  • Kl. 07.16 på Landsvik i Nordhordland sklei en bil utfor veien. Den 22 år gamle kvinnen som førte bilen er sendt til legevakt for sjekk etter at hun klaget på smerter i rygg og nakke.
  • Kl. 07.31 på Fonnes i Austrheim kjørte en 19 år gammel mann i fjellveggen. Mannen er lettere skadet.
  • Kl. 08.00 på Åsebø på Askøy sklei en buss ut av veien. Det var kun en bussjåfør om bord i bussen, og vedkommende er uskadet. Trafikken kan passere på stedet.
Laster kart, vennligst vent...

– Vi får innmeldt en del av bilførere som har vært uheldig og sklidd ut av veien. Heldigvis er det ikke de store personskadene. Utfordringen har vært de trafikale problemene som gjør at det har hopet seg opp nå i morgenrushet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

– Er det de glatte veiene som er årsaken til ulykkene?

– Det er glatt veibane, ikke bare i Nordhordland, men generelt i hele fylket. Det kan være en del snø og vanskelig å se med tanke på lysforhold enkelte steder også. Det er lett for at det gjerne blir litt stygge situasjoner med møtende trafikk og fotgjengere, sier Kolltveit.

Bakkasundbroen

KØ: På Bakkasundbrua i Austrheim stod trafikken mandag morgen etter en 19 år gammel mann kjørte inn i fjellveggen.

Foto: 03030-tipser