NRK Meny
Normal

Kvinne skadet etter kollisjon med lastebil

Snøfallet ga trøbbel på veiene i morgentimene. Nå kjemper brøytemannskapene en kamp mot klokken for å unngå enda vanskelige kjøreforhold.

Kollisjon i Lønningshaugen

KVINNE TIL LEGEVAKTEN: Føreren av denne bilen er fraktet til legevakten etter å ha kollidert med en lastebil i Lønningshaugen i Bergen.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

– Hovedveiene begynner å bli mer og mer svarte. På sideveiene er det fortsatt en del snø, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen ved 09.30-tiden.

Hardangervegen Haukeland fv. 580

SNØFØRE: En brøytebil passerer Haukeland på fv. 580 Hardangervegen mandag morgen i 08-tiden. – Brøytemannskapene var over veiene en gang tidligere i natt, men så kom det et nytt snøfall, sier Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Folk som har vært ute og kjørt mandag morgen har opplevd snøfylte veier nesten uansett hvor i fylket de har ferdes.

NRK har fått tips om mye snø og vanskelige kjøreforhold i Nordhordland. Klager til Vegtrafikksentralen på mangelfull brøyting har kommet fra Samnanger, Os, Gullbotn, Hardanger og Sotra, forteller Tysse.

– Men det har ikke vært så veldig mange klager. Folk har nok fått med seg at det er vinter, og forventer at det er en del snø på veiene, sier han.

Kvinne til legevakten

I bergensområdet er det meldt om flere trafikkuhell på vinterføret.

Elvebakken

SIDEVEI: I Elvebakken på Minde så det slik ut mandag morgen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Ved 09.30-tiden kolliderte en personbil med en lastebil i Lønningshaugen i Bergen.

– Den kvinnelige føreren av personbilen blødde fra nesen etter kollisjonen. Ambulansen tar henne med seg for en sjekk på legevakten, sier politiets operasjonsleder Terje Magnussen.

Omtrent samtidig kjørte en bil av veien på Åsebø på Askøy. Den mannlige føreren kom fra ulykken uten skader, men rev med seg en strømstolpe i utforkjøringen.

– Det er glatt på stedet, med snø og is i veibanen, sier Magnussen.

Mandag formiddag kjørte også en hjullaster av veien i Fleslandsvika i Bergen.

Også for de myke trafikantene er forholdene utfordrende:

Mennesker stabber seg frem på fortau med mye snø.

– Kan gi vanskelige kjøreforhold

Mandag formiddag kommer det mildvær, og regn flere steder, og brøytemannskapene kjemper nå en kamp mot klokken for å få bort snøen fra veien.

Fritz C. Riebers vei E39

MER BART: På Fritz C. Riebers vei på E39.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Det snødde en del i morgentimene. Nå skal det gå over til regn. Jo raskere de klarer å få vekk snøen, dess mindre fare er det for slapseføre, som kan gi vanskelige kjøreforhold, sier Tysse.

Han mener det er vanskelig å laste brøytemannskapene for snøen på veiene i morgenrushet.

– De var over veiene en gang tidligere i natt, men så kom det et nytt snøfall. Det snødde rimelig tett i morgentimene, og snøen må nesten få komme ned før man kan brøyte den bort, sier Tysse.

Følg trafikken her:

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik