NRK Meny
Normal

Flere hundre uten strøm etter uvær

Ekstremværet skaper skaper problemer på strømnettet og veiene i Hordaland.

Hus i vann

FLOM: Uværet skaper problemer i flere deler av fylket. – Det hender at vi har flom, men ikke så mye som nå, sier ordfører i Voss kommune, Hans Erik Ringkjøb.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Deler av Sotra og Øygarden har i ettermiddag og kveld vært mørklagt.

– Vi fikk inn meldingen ved 14.30-tiden i dag, sier kommunikasjonsrådgiver i BKK, Anne Mette Tuvin til NRK.

På det meste var det 900 husstander som var berørt, og BKK melder at det blant annet var været som var årsaken til strømbruddet.

– Det er det kraftige uværet og en feil på strømnettet som har gjort at flere kunder har vært uten strøm i dag, sier Tuvin.

Feilen på strømnettet tok tid å reparere, men klokken 20.30 mandag kveld hadde alle husstandene fått strømmen tilbake.

– Vi koblet kundene fortløpende på nærliggende strømnett. Fra klokken halv syv til klokken halv 8 var det omtrent 100 strømløse husstander, men nå skal alle ha fått strømmen tilbake, sier Tuvin.

Stor fare for flom

ovesvømmelse

STORE SKADER: Slik så det ut utenfor produksjonslokalet til Nortura Evanger på Voss tidligere i dag. Selskapet har fått skader for omkring 60.000 kroner.

Foto: Bente Jorunn Sunheim

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte i dag ut varsel om flom og jordskredfare. For Voss kommune er varselet rødt- det aller høyeste nivået.

Det hender at vi har flom, men ikke så mye som nå. Det kan gi skader på bygg og infrastruktur, det må vi passe på at ikke skjer, sier ordfører i Voss kommune, Hans Erik Ringkjøb til NRK.

Foreløpig har ikke uværet fått alvorlige konsekvenser, men Ringkjøp melder at de skal være på vakt i løpet av natten.

– Vi må sjekke ut hvilke området dette gjelder, og tiltak vi eventuelt må iverksette. Vi har gjort noen tiltak, blant annet ved å hjelpe til på Evanger med pumping. Vi vil være i beredskap i tilfelle noe skjer, sier Ringkjøb.

Kraftig regn

Fram til i morgen kveld er det ventet 50-90 millimeter regn på Vestlandet. Enkelte steder kan det komme helt opp mot 130 millimeter nedbør.

– Det er i perioden fra mandag ettermiddag til tirdag kveld det vil regne og blåse mest. Mange steder vil få mellom 60 til 130 millimeter nedbør i denne perioden, sier vakthavende meteorolog for Vervarslinga på Vestlandet, Jørgen Grønneberg.

Regnet skaper problemer også i Sogn og Fjordane. Flere veier er stengt og det er ventet store nedbørsmengder til i morgen ettermiddag.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.