NRK Meny
Normal

FKH frigjør ekstra billetter til Brann-fansen

FK Haugesund rydder en hel tribuneseksjon for at flere Brann-fans skal få med seg den ekstremt viktige kampen kommende søndag. – Vi gleder oss veldig til å få Brann på besøk, sier klubbens arrangementssjef.

Halve Bergen vil til Haugesund søndag for å hjelpe Brann i kampen mot nedrykk. Men i går kveld stengte FKH nettsalget av billetter til kampen. Klubben ønsker å unngå at supporterne blandes på tribunen.

SE VIDEO: Haugesund måtte stanse nettsalget på grunn av den enorme pågangen fra Brann-supportere.

Situasjonen foran siste serierunde er såre enkel: Brann må vinne borte mot FK Haugesund for å sikre kvalikplassen. Uavgjort kan holde, men da er laget avhengig av at Sogndal ikke vinner med mange mål mot Stabæk.

ALT SOM NEDRYKKSDRAMAET: Halvskadet Karadas avgjorde | – Det er en «underbar» sport | Sandnes Ulf ned etter to overtidsmål

I Haugesund forbereder man seg nå storinnrykk fra Bergen kommende søndag.

Sender 740 billetter til Bergen

Christian Gytkjær

MÅ STOPPES: Danske Christian Gytkjær har bøttet inn mål for FKH i år. Her på Brann Stadion tidligere i år.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– I utgangspunktet har Brann krav på 450 billetter. Men vi har tilbudt dem 540, fordi vi vet at det alltid er stor interesse i Bergen for kampene i Haugesund. Nå har vi også klart å frigjøre ytterligere to hundre billetter til dem, sier arrangementssjef Per Ivar Reine i FK Haugesund til NRK.

Dermed får Brann-fansen hele tribuneseksjonen bak det sørlige målet å boltre seg på.

– FKH-supporterne som har sesongkort der, blir flyttet til andre seksjoner på stadion, sier Reine.

Definert som høyrisikokamp

Interessen for kampen er enorm også i Haugesund. Det er allerede solgt over syv tusen billetter til Branns skjebnekamp, som i realiteten ikke betyr noe som helst for hjemmelaget. Men de hvite og blå er i god flyt for tiden.

Fem seire på seks kamper gjør at stemningen rundt laget er svært god. Klubben reklamerer også med at FKH ikke har tapt hjemme for Brann på 14 år.

Klubbledelsen skal møtes for å diskutere kampen kl. 14 i dag. Reine er klar på at oppgjøret betraktes som en høyrisikokamp, men det er ennå ikke tatt stilling til om det blir noen ekstra tiltak på grunn av faren for at Brann rykker ned.

Advarer Brann-fans mot å provosere

– Selvsagt kan det oppstå en slik situasjon. Det er en av tingene vi skal diskutere med sikkerhetssjefen og politiet i dag. Men Brann er i den situasjonen at de kan avgjøre dette selv. Rykker de ned, er det ikke kun på grunn av de eventuelt taper i Haugesund, sier Reine.

– Hva gjør dere dersom dere oppdager Brann-supportere på andre felt på tribunen?

– Det skjer hvert år, og det klarer vi ikke stoppe. Men jeg vil be folk om å oppføre seg, være litt diskret og ikke provosere. Så lenge de gjør det, pleier det ikke å oppstå noen problemer. Når det er sagt, så er det jo en grunn til at vi har en egen borteseksjon, sier arrangementssjefen.

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.