Transaksjonen mellom Cargill og Altor and Bain Capital, som eier Ewos, er avhengig av myndighetenes godkjennelse og forventes ferdigstilt innen utgangen av kalenderåret, opplyser Ewos i en pressemelding.
– Cargill og Ewos vil skape en forsyningskapasitet for fiskefôr i verdensklasse. Vi vil bidra til å utløse vekstpotensialet for konsum av fisk og sjømat, og skape nye muligheter både for kunder og ansatte, sier Einar Wathne, konsernsjef i Ewos.
Ewos ble etablert i Sverige i 1931, og har hovedkontor i Bergen. Selskapet har fabrikker i Florø i Sogn og Fjordane, Halsa i Nordland og Bergneset i Troms, samt Chile, Vietnam, Canada og Skottland.
Venter vekst
Cargill har fra før akvakulturvirksomhet i Mexico, Mellom-Amerika, Kina, USA, Sørøst-Asia, India og Ecuador – og Ewos er selskapets andre oppkjøp i sommer.
– Verdens proteinbehov forventes å øke med 70 prosent innen 2050, og oppdrett av fisk og reker er en av løsningene for å møte denne etterspørselen. Cargill vil spille en viktig rolle i dette voksende og viktige markedet, sier Sarena Lin, president for Feed & Nutrition i Cargill.
LES OGSÅ: