NRK Meny
Normal

Fikk vafler, men ingen jubel

De lokale senterpartilederne tok imot partitoppene sine med vaffellunsj i turområdet som i 2010 kan få en kraftlinje over seg. Jubelen etter tirsdagens snuoperasjon vil ikke vare lenge.

Olje- og energiminister Terje Riis Johansen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Olje- og energiminister Terje Riis Johansen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete møtte pressen på en rasteplass i Ulvik kommune onsdag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) og partileder Liv Signe Navarsete er onsdag på rundtur i Hardanger for å møte lokalpolitikere i kommuner som blir berørte av kraftlinjen.

LES OGSÅ: Planlegger fremdeles lenkegjeng | - Bygg gasskraftverk - unngå master | Frykter Hardanger-avgjørelse vil bre seg til resten av landet

På første stoppested ved turområdet Solsæ i Ulvik ble de ønsket velkommen med vafler servert fra bilen til lokallagsleder Randi Kalsaas i Granvin Sp.

- Det er kjempebra at regjeringen skal utrede sjøkabel, men vi jubler ikke for høyt. Helst skulle vi sett at det ble en ny omgang på hele konsesjonen, sier Kalsaas til NTB.

Turområdet, som også huser et skisenter i vintersesongen, blir flittig brukt av både turister og fastboende og er stedet der beboerne i Ulvik i størst grad vil merke eventuelle kraftmaster.

- Mastene vil ikke bli så synlig fra sentrum, men dette er viktig for både turistnæringen og rekreasjonsområdene for folk her, forklarte leder i Ulvik Sp og tidligere ordfører Jon Olav Heggseth til kommunal- og regionalministeren.

Navarsete skryter av sine lokallag i området, som har vært sentrale i prosessen som tirsdag førte til regjeringens nye dobbeltløp.

- Vi har hatt knalltøffe diskusjoner om selve saken, men lokallagene har jobbet utrettelig for sitt syn samtidig som de har stått hundre prosent bak partiet som helhet, sier Navarsete.

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.