Fikk halve kvoten i ett kast

Fiskebåten «Libas» med skipper Per William Lie dro opp 800 tonn sild på ett kast. – Vi var heldige, innrømmer skipperen.

Fiskebåten Libas dro opp 800 tonn sild i ett kast

800 TONN: Denne sildestimen havnet i nota til fiskebåten Libas

– Det er ganske mye. Vi var heldig å komme frem på rett tid av døgnet, i skiftet mellom natt og dag. Da samler fisken seg, og vi fikk til et skikkelig kast, sier skipper Per William Lie.

Lie er skipper på «Libas», som er en av Norges største fiskebåter. I dag dro de opp et enormt lass med sild midt ute i Nordsjøen. 800 tonn sild på ett kast er godt over normalen.

Per William Lie

FORNØYD SKIPPER: Per William Lie var fornøyd med dagens fangst

Foto: Liegruppen

– Vi så at det var mye fisk. Da satset vi på å ta resten av kvoten vår i ett kast. Og det fikk vi til, for dette var mer enn siste halvdel av kvoten. Vi er altså veldig fornøyd med dagens tre timer på fiskefeltet, forteller Lie.

– Moderne utstyr til stor hjelp

Men selv om fangsten var uvanlig stor, så var den ikke så vanskelig å finne, sier skipperen.

– Vi har sonarer som fungerer som radarer. Så vi kan se flere kilometer rundt oss og finne silden ganske enkelt. I tillegg snakker vi med andre fiskebåter, så det er ganske lett egentlig, sier Lie.

Tok 800 tonn sild

800 TONN: Var det mannskapet på fiskebåten Libas fikk i nota i dag

Foto: LIBAS

Vil finansiere sommerferien

Nå begynner arbeidet med å selge fisken. Kjøperen får 800 tonn med sild levert på døren.

– Vi vet at det er mange interesserte kjøpere. Vi omsetter fisken igjennom Sildesalgslaget på Bryggen i Bergen. De avholder auksjon, så man kan kjøpe den langs norskekysten. Vi losser til den som byr høyest. Vi er spent på hva prisen blir, sommerferien skal jo betales, ler Lie.

For siden kvoten nå er brukt opp, vender Lie og mannskapet på «Libas» tilbake til Sotra.

– Nå drar vi hjem, og skal avslutte sommerferien med stil etter denne turen her. Men i september begynner makrellfisket, så da er det fullt kjør igjen.