NRK Meny
Normal

Fikk 7000 søkere til 70 nye jobber

Brage-plattformen utenfor Bergen er tydeligvis en populær arbeidsplass. – Ikke normalt, sier oljesjef om den enorme søkermengden.

Brageplattformen i Nordsjøen

FÅR NYE EIERE: Brage-plattformen, som produserer rundt 25.000 fat olje per døgn, er solgt fra Statoil til det tyske oljeselskapet Wintershall.

Foto: Npd

For eksempel fikk vi 2500 søknader til to stillinger som dekksarbeidere.

Berndt Schrimpf

Etter at det tyske oljeselskapet Wintershall kjøpte Brage-plattformen av Statoil i 2012, ble interessen for å jobbe offshore enorm. Det skriver Stavanger Aftenblad.

– Dette er helt klart ikke normalt, sier Wintershalls norgessjef Berndt Schrimpf til avisen, etter å ha fått hele 7000 søknader på 70 nye stillinger.

Det var Teknisk Ukeblad som først fortalte om den store pågangen til jobbene i Nordsjøen.

– Noen mer spesialiserte posisjoner var det vanskeligere å fylle. Men for eksempel fikk vi 2500 søknader til to stillinger som dekksarbeidere. Det er populært å jobbe offshore, konstaterer Schrimpf.

Åpner nytt kontor

Brage er et oljefelt som kom i drift i 1993 og nådde topp produksjon i 1998 med 120.000 fat i døgnet. I dag produserer feltet ca. 25.000 fat per døgn, ifølge tall fra Statoil. Oljen transporteres i rør til Oseberg A-plattformen og videre til terminalen på Sture i Øygarden.

Bernd Schrimpf

SATSER I BERGEN: Wintershalls norgessjef Berndt Schrimpf.

Foto: Wintershall

Det tyske oljeselskapet Wintershall etablerte seg i Norge i 2006 gjennom oppkjøpet av Stavanger-bedriften Revus. Sammen med direktør for selskapets virksomhet i Nord-Europa, Martin Bachmann, skal norgessjef Schrimpf denne uken feire den offisielle overtakelsen av operatørskapet på Brage-feltet i Nordsjøen utenfor Bergen.

Schrimpf forteller at 2/3 av dem som var ansatt i Brage-organisasjonen i Statoil har valgt å bli med videre med Wintershall som arbeidsgiver. Derfor måtte selskapet rekruttere nye ansatte til de resterende 1/3 av jobbene offshore.

Totalt i år har Wintershall ansatt 180 personer til Brage-operasjonen. Selskapet har i tillegg ansatt flere på land i støttefunksjoner i Stavanger, og på et nytt kontor som åpnes i Bergen.

Blir nest størst i Bergen

70 personer skal nå jobbe på Espehaugen i Blomsterdalen for Wintershall, noe som gjør selskapet til den nest største operatøren i Bergen. Schrimpf mener det kan være en fordel, siden selskapet nå har to dammer å fiske etter ansatte i stedet for bare den ene i Stavanger.

– Mot slutten av dette året skal vi være 500 ansatte totalt i Wintershall. Dette betyr at vi skal øke antall ansatte med totalt 240 personer. Ettersom vi utvikler organisasjonen vår videre, vil vi også komme til å ansette flere fremover. Neste år kommer vi til å søke etter rundt 80 nye personer, sier han til Stavanger Aftenblad.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås