Fettfri jul for Cecilia Brækhus

Det blir lite juleribbe og pinnekjøtt på Cecilia Brækhus i år. En ny tittelkamp venter like over nyttår og vekten må holdes.

Det blir lite juleribbe og pinnekjøtt på Cecilia Brækhus i år. En ny tittelkamp venter like over nyttår og vekten må holdes.

FETTFRI JUL FOR BRÆKHUS: I dag tok hun seg tid til å besøke skoleelever i Bergen som engasjerer seg for Uganda.

Foreløpig er det uklart hvem som blir Brækhus motstander i Frederikshavn 18. januar. Muligheten er også til stede for at hun må gå ned en vektklasse, og det gjør det hele ekstra vanskelig.

– Det blir jo i tilfelle ekstra tøft. Det er jo midt i julen og ikke optimalt sånn sett. Men jeg må bare være beinhard. Det blir lite ribbe og julekos. Jeg får heller ta det igjen etter tittelkampen i slutten av januar, sier Brækhus til NRK Hordaland.

– Uansett så finner vi en bra og sunn måte å gjøre dette på. Det er ikke snakk om så mange kilo.

Besøkte skoler i Bergen

Cecilia Brækhus

ENGASJERTE SKOLEELEVER: Cecilia er ambassadør for organisasjonen Bring Children From Streets.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

På tross av at en ny VM-kamp nærmer seg tar Cecilia Brækhus seg tid også til utenomsportslige aktiviteter. Onsdag besøkte hun flere videregående skoler i Bergen.

Verdensmesteren er ambassadør for organisasjonen «Bring Children From Streets », som hjelper Ugandiske gatebarn.

– Jeg blir jo oppriktig glad når jeg ser så mange oppegående, resurssterke og engasjerte ungdommer som jeg har gjort i dag. Det de bidrar med kommer til å gjøre en store forskjell for barn og unge i Uganda.

Men har du tid til dette da?

Nei, egentlig ikke, men jeg tar meg tid. Når vi kommer ut i desember blir det nok annerledes. Motstanderen er som sagt ikke klar, men det jeg kan si er at vi er i kontakt med noen veldige spennende boksere. Min jobb er å trene og gi 100 prosent hver dag.

Satser all de tre VM-beltene

Cecilia Brækhus

SEIRET I FREDERIKSHAVN: Cecilia Brækhus vinner over Oxandia Castillo i VM-kamp 7. september.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Den siste kampen Brækhus bokset var mot Oxandia Castillo i Frederikshavn i Danmark 7. september. En hard og tøff kamp som den 32 år gamle bokseren fra Bergen vant på teknisk knockout.

Du satser alle de tre beltene dine. Er det litt urovekkende da å ikke vite hvem du skal møte i neste kamp?

– Det er jo det som gir meg et kick. Kjekt med litt spenning i hverdagen, avslutter Cecilia Brækhus.