Festspillene åpnet i Bergen

H.M Dronningen og statsminister Erna Solberg var tilstede under åpningen av årets Festspill i Bergen i ettermiddag. På tross av regn hadde mange funnet veien til Torgallmenningen for å ta del i sermonien.

festspillopning 2015

PÅ VEI TIL ÅPNINGSSERMONIEN: H.M. Dronningen og statsminister Erna Solberg blir fulgt inn på Torgallmenningen av direktør for Festspillene i Bergen, Anders Beyer og styreleder Åse Kleveland.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK

Festspillene i Bergen er Norges eldste festival for musikk og teater.

Foruten Dronningen og statsministeren var også ordfører Trude Drevland og Gunnar Stålsett Under åpningen blir det taler av Statsminister Erna Solberg, Ordfører Trude Dreveland og tidligere biskop, Gunnar Stålsett til stede ved åpningen.

Flere kjente artister stod for underholdningen. Blant dem Jan Eggum, Herborg Kråkevik og Ugress.

Det er 62. gang Festspillene i Bergen arrangeres. Frem til 10. juni kan publikum oppleve en rekke konserter, opera, dans, teater, billedkunst og debatter.

I år er hovedtema kjærlighet men også terrorangrepene i København og Paris bli tema.

Programmet finner du her

LES OGSÅ: 7 festspillarrangement du bør få med deg

LES OGSÅ: Røyksopp debuterer i teaterstykke

Se åpningen av Festspillene i Bergen under. Blant de som opptrådde var Jan Eggum og Herborg Kråkevik:

Created by InfoDispatcher

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.