NRK Meny
Normal

– Store skader på ror og propell

Fergen som grunnstøtte ved Sandvikvåg har fått store materielle skader og blir ute av drift på ubestemt tid. Nå sender rederiet en erstatningsferge.

Ferge grunnstøtte

REDDET: MF Heilhorn står her på et skjær utenfor Sandvikvåg kai. Det var svært dårlig vær i området da grunnstøtingen skjedde. Bildet er tatt av redningsskøyta RS Bjarne Kyrkjebø idet passasjerene blir hentet av nabofergen Raunefjord.

Foto: Per Egil Larsen

Torsdag 10. desember grunnstøtte MF «Heilhorn» utenfor Sandvikvåg i Fitjar. Den gikk på skjær ved Raudholmane like etter avgang fra Sandvikvåg.

Verken de 13 passasjerene eller mannskapet på fire kom til skade, men de reisende måtte evakueres i redningsflåter under vanskelige værforhold. Passasjerer som NRK snakket med opplevde hendelsen som dramatisk.

«Heilhorn» trafikkerer sambandet mellom Husavik i Austevoll og Sandvikvåg i Fitjar.

LES OGSÅ: Her blir fergepassasjerene reddet

Evakuert fra ferge

BLE EVAKUERT: Her har fergepassasjerene fått på seg redningsvester og blir evakuert fra den skadde fergen. Bildet er tatt av en mannlig passasjer.

Foto: Frank Håvik

Gransking

– Fartøyet er kommet i dokk og arbeidet med å få oversikt over skadeomfang er påstartet. Det er blant annet konstatert store skader på ror og propell. Undersøkelsene vil fortsette i dag. Det er for tidlig å si konsekvensene i forhold til utbedring, sier administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i FosenNamsos Sjø AS.

Rederiet opplyser til NRK at det vil bli gjennomført en gransking for å kartlegge årsak til ulykken, og der det vil bli utført flere tekniske undersøkelser.

– Det er ennå for tidlig å konkludere hva som var ulykkesårsaken, sier fergedirektøren.

LES OGSÅ: – Tenkte vi skulle synke som «Titanic»

MF Heilhorn

GIKK PÅ GRUNN: Motorfergen «Heilhorn» har store skader etter at den gikk på grunn utenfor Sandvikvåg 10. desember. Fergen trafikkerer sambandet mellom Husavik i Austevoll og Sandvikvåg i Fitjar. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Harald Sætre

Erstatningsferge

– Vil dette påvirke trafikken på sambandet fremover?

– På sambandet går inntil videre MF «Marstein», som har større kapasitet. MF «Herlaug» er på vei sørover og skal gå inn i sambandet, men på grunn av værforholdene er det uklart nøyaktig når den kan gå inn i rute, sier Fuglem Tennås til NRK.

«Herlaug» har lik kapasitet som «Heilhorn».

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik